ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

ΝΔ: Ο μυστικός δείπνος των «5» της 5ης του Δεκέμβρη

ΝΔ: Ο μυστικός δείπνος των «5» της 5ης του Δεκέμβρη

Πέντε γαλάζιοι βουλευτές έφαγαν μαζί χτες το βράδυ. Και επιβεβαίωσαν -λιγάκι πιο επίσημα, πάνω από το ελαφρύ δείπνο- αυτό που καλά γνώριζαν ήδη, από τις συζητήσεις τους στους διαδρόμους και το καφενείο της Βουλής.

Ότι μοιράζονται τις ίδιες απόψεις σχετικά με την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ο τόπος για να βγει από το σημερινό απόλυτο τέλμα. Αλλά και για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία προκειμένου αφενός να έρθει στην εξουσία και αφετέρου να βγάλει τον τόπο από το τέλμα.

Ποιοι συνέφαγαν, λοιπόν, χτες το βράδυ; Η Ελίζα Βόζενμπεργκ, για να ξεκινήσουμε από τις κυρίες (ή και αλφαβητικά, αν προτιμάτε). Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Κώστας Γκιουλέκας. Η Μαρία Κόλλια. Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ν.Δ., Κώστας Μαρκόπουλος και Κώστας Τζαβάρας. Η ιδέα να δώσουν στην κίνησή τους το όνομα «η ομάδα των Κωστήδων» -αφού και οι τρεις άνδρες της παρέας ακούν στο όνομα Κώστας- απορρίφθηκε πριν καν φτάσουν τα ορεκτικά.

Εξάλλου, ήδη γνώριζαν ότι τους ενώνουν πολύ περισσότερα από τα όποια ονόματα. Επαναβεβαίωσαν, λοιπόν, τη συμπόρευσή τους σε τρεις βασικούς άξονες. Πρώτον, είναι κοινή τους πεποίθηση ότι η σωτηρία του τόπου μπορεί να προέλθει μόνο μέσω του κοινωνικού φιλελευθερισμού: ούτε να ακούσουν δε θέλουν για νέα μέτρα (φορολογικά και άλλα) που θα επιβαρύνουν -κι άλλο- τα μεσαία και κατώτερα στρώματα), ούτε για περαιτέρω περιορισμό του κοινωνικού κράτους. Δεύτερον, όλοι στηρίζουν απόλυτα τον Αντώνη Σαμαρά και είναι προετοιμασμένοι να λειτουργήσουν ως σωματοφύλακές του σε τυχόν επιθέσεις που σχεδιάζουν γαλάζια στελέχη τα οποία προτάσσουν την προσωπική τους ατζέντα. Και θα συνεχίσουν να στηρίζουν απόλυτα τον Αντώνη ώστε να κάνει πράξη τα συμφωνηθέντα για μια κυβέρνηση συγκεκριμένου σκοπού και χρόνου. Τρίτον, είναι έτοιμοι να δείξουν τα δόντια τους σ’ όποιον τραβολογάει τον πρόεδρο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Με άλλα λόγια, δεν τρέφουν τα θετικότερα αισθήματα απέναντι στην ομάδα που συγκροτείται υπό το σχεδιασμό Αρη Σπηλιωτόπουλου και Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία ευθυγραμμίζονται και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Βαγγέλης Αντώναρος.

Ακόμη ένα κοινό στοιχείο της ομάδας που έχει γενέθλια την παραμονή του Αγίου Νικολάου: είναι όλοι τους αυτοδημιούργητοι. Εχουν διακριθεί ο καθένας στον τομέα του (ιατρική, δημοσιογραφία, δικηγορία κ.λπ.), για να τους κερδίσει -στην πορεία- η πολιτική. Καλώς ή κακώς, θα φανεί. Πάντως, στην ομάδα της 5ης Δεκεμβρίου δε μοιάζει να χωράνε γόνοι και τζάκια.

Στο δια ταύτα; Η εξέλιξη για την οποία σας είχε προϊδεάσει η στήλη από χτες έγινε πραγματικότητα σε λίγες μόλις ώρες! Επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, και τη δεύτερη χτεσινή μας πρόβλεψη: θα ζήσουμε πολύ ενδιαφέροντες -αν μη τι άλλο- καιρούς.

Υ.Γ. Πού συνέφαγαν «οι πέντε της 5ης Δεκεμβρίου», χτες βράδυ; Αυτό αρνήθηκε να μου το αποκαλύψει η πηγή μου, αλλά ας είναι…

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!