Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή Airbus στη Γαλλία: Δηλώσεις Ραχόι (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι σε δηλώσεις που έκανε δήλωσε ότι είναι σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Επίσης, όπως είπε ενημέρωσε το βασιλιά της Ισπανίας που βρίσκεται στη Γαλλία, για το δυστύχημα. Τέλος εξέφρασε τη λύπη του για το τραγικό δυστύχημα και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να συνδράμει τους συγγενείς των θυμάτων.

Εν τω μεταξύ ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επικοινώνησε με το βασιλιά της Ισπανίας, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο Παρίσι.Όπως τον ενημέρωσε υπήρχαν Ισπανοί στη μοιραία πτώση και πιθανότατα κάποιοι Τούρκοι, εκφράζοντας τα συλληπητήριά του στον ισπανικό λαό. Ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε το Ισπανικό βασιλικό ζεύγος ότι οι Αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να φθάσουν στο σημείο και να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί.

aeroport

Στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος για τη φιλοξενία των συγγενών ενώ κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι έχουν φθάσει εκεί για να στηρίξουν τους συγγενείς των θυμάτων.