ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τι είναι η «Μεγάλη Επαναφορά» και η «ατζέντα 2030»;

Τι είναι η «Μεγάλη Επαναφορά» και η «ατζέντα 2030»;
Τι είναι η «Μεγάλη Επαναφορά» και η «ατζέντα 2030»;
AP Photo

Είναι βέβαιο ότι κάποιοι από εσάς έχετε ακούσει τις έννοιες «η μεγάλη επαναφορά» ή κάπου θα έχετε διαβάσει για την περίφημη «ατζέντα 2030». Κανείς όμως δεν μπήκε (ακόμα) στον κόπο να μας εξηγήσει τι σημαίνουν όλα αυτά...

Τι είναι αυτό το Great Reset; Είναι ένα σενάριο συνωμοσιολόγων; Είναι μια πραγματικότητα την οποία προωθεί μια συγκεκριμένη ελίτ;

Προς το παρόν δεν μας έχει απαντήσει κανείς και δεν μας έχει εξηγήσει κανείς πώς θα πραγματοποιηθούν αυτοί οι 17 στόχοι που ετέθησαν το 2015 στον ΟΗΕ και τους οποίους ενέκριναν οι παγκόσμιοι ηγέτες ομόφωνα.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η «Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», την οποία «τρέχει» το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός (WEF), έχοντας από πίσω του όλες τις μεγάλες ΜΚΟ του κόσμου. Για να μπορέσει το WEF να προσελκύσει τις κοινωνικές μάζες προβάλλει στην ρητορική του έννοιες όπως η «οικονομική ισότητα», η «δικαιοσύνη», η «ένταξη» και «κοινό πεπρωμένο της ανθρωπότητας».

Λέξεις που συγκινούν τις λαϊκές μάζες. Βαρύγδουπες φράσεις που χρησιμοποιεί και ο σοσιαλισμός αν και ο οικονομικός σοσιαλισμός δεν μπορεί ποτέ να εφαρμοστεί, είναι πάντα μόνο πολιτικός και ιδεολογικός.

Ένα παιχνίδι λέξεων όπως μηδενισμός της φτώχειας, μηδενισμός της πείνας, παιδεία για όλους, ισότητα των φύλων και διάφορα άλλα εύηχα τα οποία κανείς δεν μας αποκαλύπτει πώς ακριβώς θα επιτευχθούν. Δυστυχώς για τους δήθεν πραγματιστές όλο αυτό το παιχνίδι το οποίο εντάθηκε μετά το 2019 λόγω της covid 19 και κορυφώθηκε στην 50η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι μια πραγματικότητα και δεν την προωθεί κάποιος συνωμοσιολόγος, αλλά ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum WEF. Να σημειωθεί ότι στις συναντήσεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum συμμετέχουν πρωθυπουργοί, πρόεδροι κρατών, επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων δηλαδή η πολιτική και οικονομική ελίτ.

Η Μεγάλη Επαναφορά είναι στο μυαλό όλων, είτε το γνωρίζουν όλοι είτε όχι, αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του το Mises Institute το Think Tank από την Αυστρία. Στο βιβλίο του, «Ο COVID-19: The Great Reset», το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος Klaus Schwab, γράφει ότι η κρίση covid-19 πρέπει να θεωρηθεί ως «ευκαιρία για να γίνουν όλες οι μεγάλες αλλαγές και επιλογές πολιτικής που θα θέσουν τις οικονομίες στο δρόμο προς ένα πιο δίκαιο, πιο πράσινο μέλλον.

Παρόλο που ο Schwab προωθεί τη Μεγάλη Επαναφορά εδώ και χρόνια, η κρίση με αφορμή τον κορονοϊό αποτέλεσε το καλύτερο timing για εφαρμογή του. Σύμφωνα με τον Schwab, δεν πρέπει να περιμένουμε ότι το παγκόσμιο σύστημα θα επιστρέψει στους προηγούμενους τρόπους λειτουργίας του. Αντίθετα, προτείνει ότι οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν, θα έπρεπε να εφαρμοστούν σε αλληλοσυνδεόμενους, αλληλοεξαρτώμενους τομείς για να δημιουργήσουν ένα νέο κανονικό.

  • Θα «αμφισβητήσουμε τι σημαίνει να είμαστε άνθρωποι»… Αυτό είναι το σύνθημα της μεγάλης επανεκκίνησης. Τα ερωτήματα βέβαια είναι πολλά:
  • Ποια τεχνολογία μπορούμε να περιμένουμε ότι θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια;
  • Τι είναι το Great Reset και ποιο είναι το νέο φυσιολογικό που θα καθιερώσει;
  • Η Μεγάλη Επαναφορά θα οδηγήσει σε μικρότερα εισοδήματα;
  • Η Μεγάλη Επαναφορά θα οδηγήσει στην σύγκλιση των οικονομικών, νομισματικών, τεχνολογικών, ιατρικών, περιβαλλοντικών, στρατιωτικών και συστημάτων διακυβέρνησης;
  • Η Μεγάλη Επαναφορά θα περιλαμβάνει τεράστιους μετασχηματισμούς σε καθέναν από αυτούς τους τομείς, αλλαγές οι οποίες, σύμφωνα με τον Schwab, όχι μόνο θα αλλάξουν τον κόσμο μας, αλλά και θα μας οδηγήσουν να «αμφισβητήσουμε τι σημαίνει να είμαστε άνθρωποι»;

Μεγάλη επαναφορά στην Οικονομία

Όπως εκτιμούν αρκετοί οικονομικοί αναλυτές, όσον αφορά στην οικονομία και τη νομισματική πολιτική, η Μεγάλη Επαναφορά θα περιλαμβάνει μια ενοποίηση του πλούτου, αφενός, και την πιθανή διαμόρφωση ενός καθολικού – ενιαίου βασικού εισοδήματος από την άλλη.

Μπορεί να περιλαμβάνει τη μετάβαση σε ένα ψηφιακό νόμισμα, συμπεριλαμβανομένης μιας ενοποιημένης συγκέντρωσης τραπεζικών και τραπεζικών λογαριασμών, άμεση φορολογία σε πραγματικό χρόνο, αρνητικά επιτόκια και κεντρική εποπτεία και έλεγχο των δαπανών και του χρέους.

Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση

Ενώ κάθε πτυχή του Great Reset περιλαμβάνει την τεχνολογία ως βάση των μεγάλων αλλαγών, το Great Reset συνεπάγεται συγκεκριμένα την «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση», ή τη δημιουργία υπερ-ανθρώπων, που περιλαμβάνει την ενίσχυση του DNA και του γονιδιώματος του ανθρώπου, της νανοτεχνολογίας και της ρομποτικής και τη διείσδυσή τους σε ανθρώπινα σώματα και εγκέφαλους.

Φυσικά, η τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση οδηγεί σε πλεονασμό την ανθρώπινη εργασία η οποία θα αντικατασταθεί από την ρομποτική και τους αυτοματισμούς.

Αλλά επιπλέον, ο Schwab, χαιρετίζει τη χρήση νανοτεχνολογίας και ειδικών σαρώσεων στον ανθρώπινο εγκέφαλο με νέα τεχνολογία για την πρόβλεψη και προφύλαξη της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Ιατρικά διαβατήρια

Η Μεγάλη Επαναφορά σημαίνει την έκδοση ιατρικών διαβατηρίων, που πρόκειται να ψηφιοποιηθούν σύντομα, καθώς και τη διαφάνεια των ιατρικών αρχείων που περιλαμβάνουν το ιατρικό ιστορικό, το γενετικό ιστορικό και την κατάσταση των ασθενειών.

Αλλά θα μπορούσε να περιλαμβάνει την εμφύτευση μικροτσίπ που θα επέτρεπαν σε ένα κεντρικό σύστημα να διαβάζει την κατάσταση της υγείας σου και της συμπεριφοράς σου.

Η διέλευση των εθνικών συνόρων μπορεί κάποια μέρα να περιλαμβάνει μια λεπτομερή σάρωση του εγκεφάλου για την εκτίμηση του κινδύνου ασφάλειας ενός ατόμου».

Στο μέτωπο των γονιδίων, το Great Reset περιλαμβάνει εξέλιξη της γενετικής μηχανικής και τη σύντηξη της γενετικής, της νανοτεχνολογίας και της ρομποτικής.

Great Reset και στον στρατό

Με στρατιωτικούς όρους, το Great Reset συνεπάγεται τη δημιουργία νέων χώρων μάχης, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνοχώρων και του ανθρώπινου εγκεφάλου ως χώρου μάχης.

Όσον αφορά τη διακυβέρνηση, η Μεγάλη Επαναφορά σημαίνει όλο και πιο συγκεντρωτική, συντονισμένη και διευρυμένη κυβέρνηση.

Θα σηματοδοτήσει τη σύγκλιση εταιρειών και κρατών και την ψηφιοποίηση κυβερνητικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης 5G ή 6G ή 10G και αλγορίθμων πρόβλεψης, σε πραγματικό χρόνο παρακολούθησης της «προληπτικής διακυβέρνησης» της συμπεριφοράς του ανθρώπου και των συστημάτων.

Οι σφοδρές αντιδράσεις

Σε όλο αυτό το παγκόσμιο hunger game υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις και κυρίως μεγάλος σκεπτικισμός. Άρθρο στο Forbes, ανέφερε ότι η ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τη Μεγάλη Επανεκκίνηση ήταν «ένα άλλο παράδειγμα πλούσιων και ισχυρών ελίτ, που επαναπαύονται και ηρεμούν με τη συνείδησή τους, πραγματοποιώντας ψεύτικες προσπάθειες τάχα για να βοηθήσουν τους λαούς, και στην πορεία να γίνουν ακόμη πιο πλούσιοι και ισχυρότεροι».

Η δημοσιογράφος και πολέμια της παγκοσμιοποίησης Ναόμι Κλάιν, σε άρθρο της στο The Intercept τον Δεκέμβριο του 2020, περιέγραψε την ιδέα του ΠΟΦ ως ένα «καταπληκτικό μείγμα θεωριών συνωμοσίας της μεγάλης επαναφοράς». Είπε ότι ήταν απλώς μια «επωνυμία με θέμα τον κορονοϊό» και ότι ήταν απλά μια προσπάθεια των πλουσίων να κάνουν τους εαυτούς τους να φαίνονται καλοί. Η Κλάιν αποκάλυψε ότι ο Σβάμπ έδινε κάθε χρόνο (από το 2003) ένα παρόμοιο θέμα στις συναντήσεις του ΠΟΦ στο Νταβός και ότι «η Μεγάλη Επανεκκίνηση είναι απλώς η τελευταία έκδοση αυτής της επιχρυσωμένης παράδοσης, που διαφέρει ελάχιστα από τις προηγούμενες «μεγάλες ιδέες» του Νταβός».

Σφοδρή αρνητική κριτική έχει δεχθεί και το βιβλίο «Η μεγάλη επανεκκίνηση» που συνυπογράφουν οι Κλάους Σβαμπ, Τιερί Μαλερέ, όπου παρουσιάζεται γενικά η ατζέντα της Μεγάλης Επανεκκίνησης. Ο Μπεν Σίξμιθ, συνεργάτης του The Spectator and Quillette, δήλωσε ότι "«η Μεγάλη Επανεκκίνηση», είναι ένα σύνολο «κακών ιδεών» που υιοθετήθηκαν διεθνώς από μερικούς από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο και είναι κάτι ακόμα πιο τρομακτικό και από την πονηρή πλοκή της θεωρίας συνωμοσίας που διαδίδεται στο Twitter". Ο Σίξμιθ, περιέγραψε τμήματα του βιβλίου ως "σοβαρά και ζοφερά" και άλλα ως "επιμελή και ήπια".

Ομοίως, στην κριτική του για το βιβλίο «Η μεγάλη επανεκκίνηση», ο ηθικολόγος Στίβεν Άμπρελο, κάνει παράλληλες κριτικές στην ατζέντα. Θεωρεί ότι η ατζέντα δεν είναι τίποτε άλλο παρά "μια «χορταστική» (αν όχι πλήρης) κοινωνικο-πολιτική-οικονομική αναθεώρηση" και ότι μια τέτοια πρόταση είναι ένα "ψευδές δίλημμα". Σύμφωνα με τον ίδιο, "ο Σβαμπ και ο Μαλερέ ωραιοποιούν ένα υποτιθέμενο μέλλον μετά τη Μεγάλη Επανεκκίνηση, χρησιμοποιώντας υπερβολικές λέξεις όπως η «καθαρότητα» και η «βιωσιμότητα»", που όμως θεωρεί πως είναι ένα μέλλον "φαινομικά αισιόδοξο" και ότι "λειτουργικά, αυτοί οι (υποτιθέμενοι) θαυμαστοί στόχοι, θέτονται σε κίνδυνο".

Μια δήλωση του Καναδού Πρωθυπουργού Τζαστίν Τρυντώ, όπου ανέφερε ότι "η πανδημία αποτελεί μια ευκαιρία ώστε να επανεκκινήσουμε την οικονομία", προκάλεσε αντιδράσεις. Η δήλωση αυτή δέχθηκε κριτική από δημοσιογράφους και πολιτικούς της χώρας, όπως ο Ερίν Ο'Τουλ που δήλωσε ότι "παγκόσμιες οικονομικές ελίτ προσπαθούν να επανασχεδιάσουν οικονομίες και κοινωνίες προκειμένου να ενδυναμώσουν τις ελίτ σε βάρος του λαού" και ο πρόεδρος του Καναδικού Λαϊκού Κόμματος Μαξίμ Μπερνιέ που έκανε έκκληση για "μάχη κατά της παγκοσμιοποίησης, της οποίας ο Τρυντώ είναι ο μεγαλύτερος υπερασπιστής".

Ο Γερμανός οικονομολόγος Άντονυ Μίλερ, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι "οι επιρροές και η καταστροφή που θα επιφέρει η επικείμενη Μεγάλη Επαναφορά, θα είναι χειρότερο από αυτό που προκάλεσε η διάλυση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης", καθώς και ότι "πανδημία χρησιμοποιείται από την παγκόσμια ελίτ με σκοπό να καταστρέψουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να επισπεύσουν μια νέα παγκόσμια τάξη". Στις 13 Δεκεμβρίου του 2020, ο παρουσιαστής του Sky News Australia, υποστήριξε ότι "η μεγάλη επανεκκίνηση, είναι σοβαρή και επικίνδυνη απειλή για την ευημερία και την ελευθερία’’.

Από την άλλη μεριά είναι απορίας άξιο ότι οι εθνικές κυβερνήσεις τηρούν σιγή ιχθύος επί του θέματος και αρνούνται να εξηγήσουν στους πολίτες τους, τι ακριβώς είναι αυτές οι επιδιώξεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ποιος είναι ο ρόλος αυτού του φόρουμ και ποια είναι αυτά τα 17 σημεία της «Ατζέντας 2030».

Δυστυχώς η άγνοια και η παραπληροφόρηση ή η εσκεμμένη έλλειψη πληροφόρησης οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς. Θα επανέλθουμε βεβαίως με αυτά τα περίφημα 17 σημεία της ατζέντας του παγκόσμιου φόρουμ…