ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Κουβέλης δεν στηρίζει πλέον την Φ. Σκοπούλη

Ο Κουβέλης δεν στηρίζει πλέον την Φ. Σκοπούλη

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η υφυπουργός Υγείας έκανε τις επιλογές της και προαναγγέλλει ηρωϊκή έξοδο ενώ στελέχη της ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι μετά τα όσα είπε οφείλει νααναλάβει και τις ευθύνες της, τουλάχιστον, από ευθιξία.

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής ήταν η σημερινή συνέντευξη της υφυπουργού Υγείας κ. Φωτεινής Σκοπούλη αφού προηγουμένως έγινε άνω – κάτω η τρικομματική κυβέρνηση.

Κυβερνητικοί παράγοντες επισήμαναν ότι η υφυπουργός Υγείας έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας και οποιοσδήποτε άλλος στη θέση της θα είχε υποβάλλει την παραίτησή του μετά το μεσημέρι, οπότε έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συνέντευξης. Αυτή τη φορά η κ. Φωτεινή Σκοπούλη δεν θα έχει την κάλυψη και τη στήριξη που συνήθως τής παρείχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης.

Οι αναφορές της υφυπουργού για «τις πόρτες και τα πόμολα» καθώς και για τις προσωπικής υφής συζητήσεις που έχει με τον κ. Κουβέλη τον ενόχλησαν. Στέλεχος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» σχολίαζε το απόγευμα ότι εφ’ όσον η κ. Σκοπούλη αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφραστεί όπως ένοιωθε για να ξεσπάσει, καλό είναι πλέον να αναλάβει και τις ευθύνες της. Εντύπωση πάντως προκάλεσε η σιωπή του στελέχους στο ερώτημα αν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα την καλύψει καθώς και στο ερώτημα αν η απειλή της υφυπουργού Υγείας ισοδυναμεί με ηρωϊκή έξοδο από την κυβέρνηση όπου διορίστηκε.

«Τελειωμένη υπόθεση» για το Μέγαρο Μαξίμου

«Τελειωμένη υπόθεση» για το Μέγαρο Μαξίμου

Οι απαντήσεις πάντως έρχονται μάλλον από το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστη πηγή, συνεργάτες του πρωθυπουργού διαβεβαίωσαν μέλη του υπουργικού συμβουλίου που θορυβήθηκαν από τη νέα έκρηξη θράσους ότι «η υπόθεση είναι τελειωμένη». Έτσι επιβεβαιώνεται όχι μόνο η σχετική απογευματινή ανάρτησή μας, αλλά και η πτυχή ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαΐου.

Λίγες ημέρες μετά την «έκρηξη» της κ. Σκοπούλη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (όπου μίλησε με πρωτοφανή αυθάδεια θίγοντας προσωπικά τον Πρωθυπουργό, αλλά και προσβάλλοντας το θεσμικό του ρόλο) ακολούθησε μια σοβαρή καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών εναντίον της. Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, η υφυπουργός Υγείας μπλοκάρει τη χρηματοδότηση των Κέντρων Αναφοράς AIDS με αποτέλεσμα να μην γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις για τον ιό.

Η συνέντευξη που δεν βγήκε ποτέ

Η κ. Σκοπούλη χρησιμοποίησε τότε τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει ο σύζυγός της, ο καθηγητής κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Αφού εξέθεσε τις απόψεις της στον «Βήμα FM», λέγεται ότι έδωσε και μια συνέντευξη προς «Τα Νέα» που δεν δημοσιεύθηκε ποτέ.

Κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν τότε πως ο κ. Κουβέλης είχε μεσολαβήσει ώστε να πέσουν οι τόνοι και να κλείσει η ιστορία. Τρεις εβδομάδες μετά φαίνεται πως η κ. Σκοπούλη επέλεξε το δρόμο της ρήξης και βρήκε βήμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», λέγοντας όσα ήθελε να πει από εκείνο το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο.

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει να αντιμετωπίσει κι άλλα εσωκομματικά μέτωπα και δεν έχει την πολυτέλεια να ασχοληθεί με όσα κάνει ένα πρόσωπο που εμπιστεύθηκε και τον εκθέτει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο. Οι παλινωδίες της κ. Μαρίας Ρεπούση με τις επιστολές σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και οι προκλητικές δηλώσεις της περί εθνικών και ιστορικών ζητημάτων, τα δυσοίωνα δημοσκοπικά στοιχεία, αλλά και η γκρίνια που επηρεάζει όλη την Κ.Ο. του κόμματός του αποτελούν πρώτης τάξεως προφάσεις.

Η κόντρα με το ΚΕΕΛΠΝΟ

Επίσης, σε κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση. Μετά τη διαμάχη που άνοιξε η κ. Σκοπούλη εναντίον του ΚΕΕΛΠΝΟ ακούγονται ενδιαφέρουσες πληροφορίες που συνοδεύονται με ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τεκμηρίωση, αλλά και με την παρασκηνιακή εμπλοκή κι άλλου κυβερνητικού παράγοντα.

Μετά τα όσα καταλόγισε πάλι εναντίον του ΚΕΕΛΠΝΟ, μαθαίνουμε ότι η κόντρα κρατά επειδή η υφυπουργός απαίτησε από τη διοίκηση του Κέντρου να αγοράσει αντιδραστήρια με την χρηματοδότηση άλλου Οργανισμού ο οποίος είχε προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση έργου αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε πολυεθνικό φαρμακευτικό κολοσσό που «συνεργάζεται στενά» με τον κ. Μουτσόπουλο. Οι διαστάσεις αυτής της υπόθεσης και το πώς τελικά εξασφαλίστηκε η δωρεάν διενέργεια 20.000 μοριακών ελέγχων ύστερα από διαπραγματεύσεις είναι γνωστές.

Ωστόσο, αυτές τις μέρες η υπόθεση ελέγχεται από το Σώμα Ελέγχου Επιθεωρητών Υγείας - Πρόνοιας, κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Μαθαίνουμε ότι ελέγχεται και η κ. Σκοπούλη.

Εγκυρότατες πηγές του “Newsbomb.gr” υπογραμμίζουν ότι προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους χειρισμούς της υφυπουργού. Ίσως γι’ αυτό η κ. Σκοπούλη προσπαθεί να προκαλέσει αντιπερισπασμό.

Το σημείο στη συνέντευξη

Ένα στοιχείο που απασχόλησε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ήταν η εξής φράση εις βάρος της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ: «Έχει ένα διαγωνισμό για αντιδραστήρια, τον οποίο διεξάγει μόνο του, ύψους 2 εκατ. ευρώ και εδώ κι ένα χρόνο δεν τον έχει προχωρήσει». Ποια εταιρεία συμμετέχει στο διαγωνισμό όμως δεν είπε. Μήπως είναι η ίδια με την οποία συνεργάζεται ο σύζυγός της; Κάτι συμπτώσεις!

Από την επιμονή αυτή και μόνο δημιουργούνται συνειρμοί στους διαδρόμους του υπουργείου και της Βουλής:

Γιατί η υφυπουργός που έψεξε τον πρωθυπουργό εν μέσω Υπουργικού Συμβουλίου πλήττει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έναν οργανισμό άρρηκτα συνδεδεμένο με την υγειονομική ασφάλεια της χώρας, όντας άμεσα επιφορτισμένος για τη διαχείριση κρίσεων ή άλλων κινδύνων δημόσιας υγείας (πανδημίες, φυσικές καταστροφές, άμεσες προσλήψεις γιατρών για την ενίσχυση των Νοσοκομείων και κυρίως των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας βιοτρομοκρατία, κλπ);

Ποιους εξυπηρετεί όταν μιλά για (αναπόδεικτους) φωτογραφικούς διορισμούς και βολέματα συγγενών πολιτικών προσώπων σε έναν τόσο σημαντικό οργανισμό θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την εθνική ασφάλεια όσο και την αξιοπιστία της κυβέρνησης (από την οποία δεν παραιτείται αφού δεν μπορεί) στους δανειστές μας;

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο η κ. Σκοπούλη προσπαθεί να διασύρει καθολικά τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας από το 1992 (έτος ίδρυσης του ΚΕΕΛΠΝΟ) ως σήμερα ενώ με τις αμφιλεγόμενες και ελέγξιμες ενέργειές της προσπαθεί να εμπλέξει σε σκάνδαλα κορυφαίους Υπουργούς Υγείας όλων των κυβερνήσεων που διοίκησαν το εν λόγω Υπουργείο σε κρίσιμες για τη χώρα περιστάσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, επιδημία Η1Ν1, ιό του Δυτικού Νείλου κ.α.);

Ελπίζουμε να υπάρξουν απαντήσεις από την υφυπουργό Υγείας ή τους συνεργάτες της με στοιχεία κι όχι με ευφυολογήματα για σπασμένες πόρτες και γυαλισμένα πόμολα…

Διαβάστε επίσης:

ΙΣΑ:Η Σκοπούλη βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία

Προσπάθεια φίμωσης των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ από τη Σκοπούλη

Φρένο από Σκοπούλη στα τεστ για ΑΙDS!

Στην πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση η Σκοπούλη