ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση η Σκοπούλη

Στην πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση η Σκοπούλη

Μείζον ζήτημα με τη συνέντευξη της Υφυπουργού Υγείας στην Εφημερίδα Των Συντακτών-«Το Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει άρπα - κόλλα την υγεία», δηλώνει - Αιχμές και κατά Σαμαρά-Κουβέλη.

Θέμα ωρών θεωρείται πλέον η υποβολή παραίτησης ή η αποπομπή της υφυπουργού Υγείας κ. Φωτεινής Σκοπούλη από την κυβέρνηση, μετά την πρωτοφανή επίθεση κατά πάντων που εξαπέλυσε με τη συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η υφυπουργός Υγείας επιτίθεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στον πολιτικό προϊστάμενό της, τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο δηλώνοντας ότι «το υπουργείο αντιμετωπίζει άρπα - κόλλα την Υγεία» ενώ αφήνει και αιχμές εναντίον του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες έχει ελλιπή ενημέρωση... διότι δεν του τα λέει όλα ο υπουργός του.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο η κ. Σκοπούλη είχε αφήσει και πάλι αιχμές, με αποτέλεσμα να την εγκαλέσει δημόσια ο Πρωθυπουργός και να της συστήσει να επικοινωνεί με τον ίδιο, αν έχει να του αναφέρει κάποιο σοβαρό ζήτημα.

Στο στόχαστρο της κ.Σκοπούλη και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο κ.Φώτης Κουβέλης, κάτι που αποδεικνύει ότι η υφυπουργός δεν έχει πλέον πολιτική κάλυψη και στήριξη από το κόμμα του κ.Κουβέλη.

Η Σκοπούλη, ο Κουβέλης και το… πόμολο

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι της λέει για όλα αυτά ο κ.Κουβέλης, η κ. Σκοπούλη δίνει την εξής, πέρα για πέρα, απίστευτη απάντηση:

«Μου λέει βλέπεις μια πόρτα και παίρνεις φόρα και πας και την σπας, αντί να ψάξεις να βρεις το πόμολο». Και απευθυνόμενη στον κ. Κουβέλη δηλώνει: «Ας το βρει εκείνος το πόμολο».

Είναι σαφές ότι η κ.Σκοπούλη γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό, επιχειρεί ηρωϊκή έξοδο, επιζητώντας την αποπομπή της.

Το ζητούμενο είναι πλέον πως θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το συγκεκριμένο ζήτημα. Γιατί όταν βγαίνει η υφυπουργός Υγείας και χαρακτηρίζει «άρπα – κόλλα» την πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία, τότε προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα.

Όπως όλα δείχνουν, τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν εξελίξεις ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον κ. Κουβέλη προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούν το ζήτημα που ανέκυψε με την κ. Σκοπούλη. Δεν είναι τυχαία η επισήμανση μιας φράσης που διατύπωσε η υφυπουργός στη συνέντευξή της από κυβερνητικό παράγοντα.

«Ήρθα για να κάνω δουλειά. Διαφορετικά να σηκωθώ να φύγω. Άμα δεν με θέλουν τόσο πολύ, δεν αξίζει τον κόπο. Δεν κερδίζω απ’ αυτή τη θέση, ίσα – ίσα χάνω», δήλωσε η υφυπουργός. Μόνο που ο παράγοντας αυτός σχολίασε πως οποιοσδήποτε άλλος θα είχε ήδη παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας ύστερα από πολλά κακώς κείμενα που αρχίζουν από την υπόθεση με τα εμβόλια για τη γρίπη του Δυτικού Νείλου, εστιάζονται στην κόντρα με το ΚΕΕΛΠΝΟ που έχει φθάσει στη Δικαιοσύνη και καταλήγει στον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε η κ. Σκοπούλη στο υπουργικό συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

ΙΣΑ:Η Σκοπούλη βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία

Προσπάθεια φίμωσης των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ από τη Σκοπούλη

Φρένο από Σκοπούλη στα τεστ για ΑΙDS!