ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Υπόθεση Hochtief: Να, πώς οι Γερμανοί δεν πλήρωσαν ΦΠΑ και έφυγαν ανενόχλητοι

Υπόθεση Hochtief: Να, πώς οι Γερμανοί δεν πλήρωσαν ΦΠΑ και έφυγαν ανενόχλητοι

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει ξανά το Newsbomb.gr τις... αμαρτωλές συμφωνίες του ελληνικού δημοσίου με ξένους κολοσσούς.

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ!

Γερμανικές εταιρείες πήραν έργα στην Ελλάδα και έβαλαν στα ταμεία τους αστρονομικά ποσά χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο.

Επι σειρά ετών «αλώνιζαν» στην χώρα, έπαιρναν όλες τις δουλειές με απευθείας αναθέσεις και επιπλέον δεν ήθελαν να καταβάλλουν την προβλεπόμενη φορολογία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γερμανική εταιρεία Hochtief, η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση και εκμετάλλευση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» για 20 χρόνια.

Το Νewsbomb.gr είχε πολλές φορές στηλιτεύσει την δράση των γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα οι οποίες δεν έδιναν «κανέναν λογαριασμό σε καμία υπηρεσία του κράτους».

Όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές, μαζί με άλλες οικονομικές οφειλές της (σε ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ κ.λπ.) η συνολική οφειλή της Hochtief μπορεί να αγγίξει και το 1 δισ. ευρώ.

Πόσα έχει δώσει μέχρι στιγμής στο ελληνικό δημόσιο από τις οφειλές της; Μηδέν!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ:

hoechtief 1
hoechtief 2

Η γερμανική εταιρεία Hochtief η οποία ενεπλάκη σε δεκάδες δημόσια έργα και κέρδισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν κατέβαλλε τον ΦΠΑ επειδή "έτσι θεώρησε", δεν κατέβαλε τους σχετικούς φόρους, δεν τήρησε τους κανονισμούς περί παγίων και ...έφυγε ανενόχλητη!

Από την Siemens μέχρι τα υποβρύχια, την ΜΑΝ και την Hochtief, το πλιάτσικο των δισεκατομμυρίων μένει ατιμώρητο.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και να βγάλει από τα συρτάρια τους φακέλους με τις «αμαρτωλές» συμβάσεις με τις οποίες δόθηκαν δημόσια έργα σε ελληνικούς και ξένους κολοσσούς και οι οποίες ζημίωσαν με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό κράτος.

Σχετικές ειδήσεις