ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο «Γκρίζος Λύκος» δεν αλλάζει! Γιαταγάνια, απειλές και βαρβαρότητα

Ο «Γκρίζος Λύκος» δεν αλλάζει! Γιαταγάνια, απειλές και βαρβαρότητα

Ποιες συνομιλίες με την Τουρκία και ποια διαπραγμάτευση; Πώς να συνομιλήσεις με αυτούς που εν έτη 2021 υψώνουν γιαταγάνια και απειλούν; Δεν μας χωρίζει μόνο μια θάλασσα, αλλά το χάος!

Κρατώντας ένα... γιαταγάνι στο χέρι και στέλνοντας μήνυμα, ειδικά κατά του Ελληνισμού αλλά και κατά της Δύσης, εμφανίστηκε ο εθνικιστής κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελι, μιλώντας σε νέους που ανήκουν στην οργάνωση των «γκρίζων λύκων».

«Όμορφοι άνθρωποι του εθνικιστικού κινήματος, παιδιά μου. Στο χέρι σας πάντα να έχετε ένα μολύβι, όμως όταν χρειαστεί να έχετε και το σπαθί σας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, κραδαίνοντας ένα τουρκικό γιαταγάνι.

Για μια ακόμη φορά οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν αυτά που γράφουμε συνεχώς στο Newsbomb.gr: πώς πίσω από τα πολιτισμένα ευρωπαϊκά κουστούμια και τις γραβάτες που φορούνε, κρύβονται τα γιαταγάνια και τα πλέον βάρβαρα και μεσαιωνικά τουρμπάνια και φέσια.

Ο Μπαχτσελί όμως δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος συνεργάτης του Ερντογάν που προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Κάθε φορά που οι Τούρκοι αξιωματούχοι ανοίγουν το στόμα τους, ένας οχετός αλαζονείας, μίσους και ύβρεων ξεχύνεται, αποτυπώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το διαχρονικά χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο των γειτόνων μας.

Θα μπορούσαμε απλώς να μην ασχοληθούμε καν με τις δηλώσεις τους. Θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίζαμε γραφικούς, ακραίους, παράφρονες και να μην δημοσιεύουμε το παραλήρημά τους. Όμως αυτοί οι άνθρωποι κατέχουν θέσεις, αξιώματα, συμβουλεύουν τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος προφανώς λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις συμβουλές τους. Έτσι εξηγείται, άλλωστε, η εξωφρενική ρητορική, οι άναρθρες πολεμικές κραυγές, η απειλητική συνθηματολογία των κορυφαίων Τούρκων υπουργών αλλά και του ίδιου του Ερντογάν κατά της Χώρας μας, της πολιτικής ηγεσίας μας αλλά και κατά του ελληνικού λαού, εναντίον του οποίου καταφέρεται, απειλώντας χυδαία την ασφάλεια και την ευημερία του, ξεχνώντας ότι το στοιχειώδες πολιτικό ήθος υπαγορεύει οι πολιτικοί να απευθύνονται σε πολιτικούς, και όχι στους λαούς των άλλων χωρών απευθείας!

Όπως όμως τονίζουμε συχνά, από τους Τούρκους δεν περιμένουμε κάτι πιο… πολιτισμένο. Η ιστορία τους είναι γνωστή και γεμάτη γενοκτονίες, μαζικές σφαγές και αμέτρητες φρικαλεότητες για τις οποίες δεν έχει αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη και, το κυριότερο, για τις οποίες παραμένουν αμετανόητοι.

Όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος κοιτάζει μπροστά, η Τουρκία σηκώνει γιαταγάνια, απειλεί σε ανατολή και δύση και ονειρεύεται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όσα χρήματα κι αν ξοδεύει το καθεστώς Ερντογάν για να πείσει πως δήθεν ανήκει στα πολιτισμένα κράτη; Ευρώπης, δεν είναι ικανά να κρύψουν τη βαρβαρότητα και τη διαρκή καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η διαφορά επιπέδου με την Ελλάδα είναι χαοτική. Η Χώρα μας πορεύεται με οδηγό τον πολιτισμό, την πολιτική ευπρέπεια, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και το διεθνές δίκαιο, ενδυναμώνοντας ωστόσο συνεχώς την αποτρεπτική της ισχύ. Γι’ αυτό και όλες οι πολιτισμένες χώρες τείνουν χείρα φιλίας και συνεργασίας στην Ελλάδα. Τρανό παράδειγμα οι ΗΠΑ και η Γαλλία, ενώ ακόμα και ο αραβικός κόσμος αναγνωρίζει την πατρίδα μας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.