ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγνοούν το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Αγνοούν το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Με νέο άρθρο του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δρ. Αντώνιος Αυγερινός, απάντησε σε σειρά δημοσιευμάτων.

Ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου τροφοδοτείται επιλεκτικά με πληροφορίες, τις οποίες αναπαράγει άκριτα, με αποτέλεσμα να εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Αγνοεί ότι:

Η τροποποίηση του Καταστατικού του Ε.Ε.Σ., ώστε να καταστεί δυνατή η διεύρυνση των μελών του, ήταν απαίτηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας και μάλιστα ο λόγος που ο Ε.Ε.Σ. τέθηκε σε καθεστώς αναστολής. Στόχος ήταν ακριβώς να αποκτήσει ο Ε.Ε.Σ. χιλιάδες μέλη, κατά τα πρότυπα όλων των Ερυθρών Σταυρών παγκοσμίως και να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς του κλειστού κλαμπ που επέτρεψε στον Α. Μαρτίνη να είναι Πρόεδρος του ΕΕΣ επί δεκαετίες.

Τα ίδια μέλη που προσέβαλαν δικαστικά τις αρχαιρεσίες με «επιχειρήματα» που δεν αντέχουν ούτε και στην κοινή λογική, είχαν προσβάλει δικαστικά και το νέο καταστατικό και η αίτησή τους απορρίφθηκε. Πρόκειται για μία γνωστή ομάδα, που το Μάιο του 2022 έκανε και πάλι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για να μην γίνουν εκλογές, οι οποίες επίσης απορρίφθηκαν, κάτι που αναμένεται να συμβεί και με τη νέα αίτηση τους, την οποία σπεύδει να διαφημίσει πανηγυρίζοντας ο συντάκτης του δημοσιεύματος, αγνοώντας την προϊστορία!

Ενοχλείται τέλος ο συντάκτης από το ότι ο Ε.Ε.Σ έχει βγει από την ανυποληψία και την αφάνεια. Δεν εξηγείται αλλιώς που μέμφεται την διοίκηση για τη δαπάνη των απολύτως αναγκαίων δημοσίων εκδηλώσεων προβολής του Έργου του Ε.Ε.Σ., που είναι επιβεβλημένο να γίνονται. Αγνοεί ή λησμονεί ο συντάκτης ότι και λόγω της προβολής αυτής, συγκεντρώθηκαν σημαντικές δωρεές με κάλεσμα του Ε.Ε.Σ. σε όλες τις μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις που ενέσκυψαν τα τελευταία χρόνια, οι οποίες ανακούφισαν χιλιάδες συμπολίτες μας. Ακόμα και ο προσφάτως στεφθείς Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας, εμπιστεύθηκε τον Ε.Ε.Σ. για δωρεά του υπέρ πληγέντων συνανθρώπων μας.