Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Πόλεμος» Ελλάδας - Τουρκίας: Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

«Πόλεμος» Ελλάδας - Τουρκίας: Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;
Twitter

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι αν υπάρξει πολεμική σύρραξη Ελλάδας - Τουρκίας, θα σταθούν δίπλα μας οι Ευρωπαίοι ετέροι μας; Μάλλον όχι - Πάντως ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης το είπε ξεκάραθαρα: «Δύσκολα κάποιος θα χαλάσει τις σχέσεις του με την Τουρκία για δικό μας θέμα»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μίλησε για την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Δεν χρειάζεται να το πω εγώ ότι είμαστε σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Έχουμε μια δεύτερη κλιμάκωση σε κοντινό χρονικό διάστημα. Θεωρώ ότι ο Ερντογάν έχει έρθει με πρόθεση να πιέσει πολύ και να παραμείνει όσο χρειάζεται για να καταφέρει αυτό που θέλει. Διαβάζει τη διεθνή συγκυρία και βλέπει ότι είναι χαλαρές οι πιέσεις από Ευρώπη και Αμερική. Οι ίδιοι οι Τούρκοι λένε ότι μείναμε μόνοι μας εμείς και η Ελλάδα. Με αποτέλεσμα να θεωρούν ότι αυτή είναι η στιγμή για να λύσουν τα θέματά τους με την Ελλάδα, και κυρίως για τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου. Η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη. Από εχτές έχουν ξεκινήσει έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το Ορούτς Ρέις είναι μέσα στην περιοχή, συνοδεύεται από πολεμικά πλοία, επιδεικτικά κάνει έρευνα στην περιοχή. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του δεν μας ενδιαφέρουν, μας ενδιαφέρει ότι παραβιάζεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα», ανέφερε ο κ. Αποστολάκης.

«Δύσκολα κάποιος θα χαλάσει τις σχέσεις του με την Τουρκία για δικό μας θέμα»

Μιλώντας για το αν εξακολουθεί να υποστηρίζει παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες σε μια σύγκρουση με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας, ο ίδιος απάντησε: Βλέπετε να έχει προκύψει κάτι που να μην με δικαιώνει; Έχει αλλάξει κάτι; Βλέπετε να είναι κανείς δίπλα μας; Όταν σχεδιάζουν οι στρατιωτικοί σχεδιάζουν με το δυσμενέστερο σενάριο. Οι πιθανότητες να είμαστε μόνοι μας είναι περισσότερες από το να συμβεί κάτι άλλο. Πολύ δύσκολα κάποιος θα χαλάσει τις σχέσεις του ή θα έρθει σε πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία για δικό μας θέμα. Θα πρέπει να διακυβεύονται σοβαρά συμφέροντα. Καλό είναι να ξέρουμε και να υπολογίζουμε ότι ό,τι κάνουμε πρέπει να το μετράμε με τις δικές μας δυνατότητες. Έχουμε δυνατότητες».

«Αυτή τη στιγμή όλοι μας εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες δυνάμεις, την ηγεσία τους που είναι ικανότατη, καλό θα είναι και η πολιτική ηγεσία να σταθεί δίπλα τους και να τους αξιοποιήσει όπως χρειάζεται. Ας τους συμβουλεύονται και ας τους ακούν. Επιπλέον χρειάζεται ομοψυχία. Αυτή της στιγμή οι ώρες είναι δύσκολες, πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να ενωθούν», τόνισε κλείνοντας ο κ. Αποστολάκης.

Στο απόγειο η τουρκική προπαγάνδα

H τουρκική μονταζιέρα συνεχίζει να εργάζεται πυρετωδώς δημιουργώντας προπαγανδιστικά βίντεο με το ωκεανογραφικό σκάφος και κάνοντας επίδειξη ισχύος με τον τουρκικό στόλο.

Με... κινηματογραφικές εικόνες από το Oruc Reis υπό εμψυχωτικές και θρυλικές μουσικές, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ αναφέρει ότι βήμα βήμα προχωρά η Άγκυρα στη Μεσόγειο.

Μάλιστα, όσο εναλλάσσονται τα πλάνα, ακούγονται δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Βήμα βήμα στη Μεσόγειο. Το Oruc Reis σκανάρει τις θάλασσές μας. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, συνολικά 1.750 σεισμικών καλωδίων θα ποντιστούν στη Μεσόγειο για δισδιάστατη σεισμική έρευνα. Είθε η πορεία σου να είναι ανοιχτή και η ενέργειά σου να είναι υψηλή», αναφέρει στην ανάρτηση που έκανε ο Φατίχ Ντονμέζ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Τα τελευταία 24ωρα η Άγκυρα προχώρησε σε νέα κλιμάκωση με αλλεπάλληλες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, προαναγγέλλοντας τη συνέχιση των ερευνών ακόμα και εντός περιοχών του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου.

Σημειώνεται πως, παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «συμφωνία που θα προστατεύει τα συμφέροντα όλων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αιγαίο: Απειλεί να «πατήσει» την «κόκκινη γραμμή» ο Ερντογάν - Συναγερμός στην Αθήνα