Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Lockdown - τηλεκπαίδευση: Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω είναι το υπουργείο Παιδείας

Lockdown - τηλεκπαίδευση: Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω είναι το υπουργείο Παιδείας

Για το σημερινό (09/11/2020) φιάσκο της τηλεκπαίδευσης με το καλημέρα της διαδικασίας μπορεί ακόμα να μην ξέρουμε το μέγεθος του προβλήματος, αλλά σίγουρα δεν είναι το πρώτο περιστατικό με το οποίο απασχολεί αρνητικά την επικαιρότητα το υπ. Παιδείας 

Θυμίζουμε ότι και στο περσινό σχολικό έτος και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, πάλι το υπουργείο Παιδείας μας διαβεβαίωνε ότι η τηλεκπαίδευση θα προχωρήσει κανονικά και δεν έγινε ποτέ! Καμία επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, κανένας προγραμματισμός για οικογένειες που δεν έχουν υποδομές ίντερνετ.

Φέτος, πάλι τα ίδια. Με το καλημέρα το σύστημα με την πλατφόρμα έπεσε, κράσαρε κατά το κοινώς λεγόμενο.

Μα τέτοια σύμπτωση;

Κατά περίεργο τρόπο θυμίζουμε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά φέτος, έπεσε το σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων!Πολλές ήταν οι διαμαρτυρίες υποψηφίων επειδή η ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας βρέθηκε εκτός λειτουργίας στις 28 Αυγούστου του 2020.

Όλως τυχαίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο περίφημο φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία, διέδιδε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα παρά το γεγονός ότι ήταν ένα εκ των συναρμόδιων υπουργείων.

Μιλάμε βεβαίως για τους ίδιους ανθρώπους που έλεγαν ότι αν δεν σταματήσουν οι καταληψίες θα την πληρώσουν όλα τα παιδιά και θα πάρουν απουσίες ακόμη και αυτοί που ήθελαν να γίνει μάθημα.

Καταπληκτικά πράγματα δηλαδή.

Κι όμως, παρά την κατά καιρούς εκπεφρασμένη δυσαρέσκεια της κεντρικής κυβέρνησης η ηγεσία του υπουργείου συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της.

Πάντως όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, το Παιδείας εμφανίζεται απο κάτω...

Μπορεί να είναι και τυχαίο. Σύμπτωση που λέμε...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Σοβαρά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση - «Έπεσε» το σύστημα

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ποιο lockdown; Αυξημένη κίνηση στις κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας