Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αγώνας πολιτικής απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους «ΑΝ.ΕΛ.»

Αγώνας πολιτικής απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους «ΑΝ.ΕΛ.»

Δημιουργούμε δίκτυο επικοινωνίας, συντονισμού και δράσης για την απελευθέρωση της πατρίδας μας

Άρθρο του Μπάμπη Παπασπύρου*

Αναπληρωτή του τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Αμύνης των ΑΝ.ΕΛ.

Ξεκινήσαμε πριν από έναν χρόνο ιδρύοντας με τον Πάνο Καμμένο ένα Κίνημα στο οποίο συμμετείχαν απλοί καθημερινοί πολίτες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμμετέχουμε όλοι μας σε ένα Κίνημα, που κορυφαία στελέχη είναι οι πολίτες. Το Κίνημα μας δεν χρηματοδοτήθηκε ακόμα από το κράτος, δεν χρωστάμε σε κανέναν και δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ από κρατική επιχορήγηση. Είμαστε ένα Κίνημα που δεν έχει σπόνσορες, που δεν έχει δάνεια

Μέσα στον ένα χρόνο λειτουργίας μας περάσαμε από πολλές δυσκολίες, στενωπούς και δώσαμε πολλές μάχες σε όλα τα επίπεδα μέσα και έξω απ τη Βουλή.

Τον τελευταίο μήνα ξεκίνησε μια ύψιστη, κορυφαία δημοκρατική διαδικασία στο κίνημα μας. Ξεκίνησε η πορεία προς το συνέδριο μέσα από θεματικά προσυνέδρια.

Σε αυτά τα προσυνέδρια που ξεκίνησαν στις 2 Φεβρουαρίου 2013 απ την Καβάλα, μίλησαν εκατοντάδες φορείς, φίλοι και στελέχη του κινήματος..Ποια είναι τα πολιτικά μηνύματα, τι βγήκε απ αυτά τα προσυνέδρια, ποιο ήταν το στίγμα;

Κάναμε σαφές σε όλους ότι, ο κύριος στόχος τους είναι πρώτα από όλα να ελέγξουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, το οποίο τόλμησαν μέχρι πριν από δυο χρόνια να αμφισβητούν. Εμείς λοιπόν λέμε ξεκάθαρα, δεν πρόκειται να παραδώσουμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου σε κανέναν τοκογλύφο, δεν θα επιτρέψουμε καμία κατάσχεση. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαπραγματευόμαστε τον Εθνικό πλούτο της χώρας με κανένα συμφέρον και καμία συμμορία. Η αξιοποίηση τους θα γίνεται υπέρ της χώρας και προς όφελος του Ελληνικού λαού.

Έγινε απόλυτα σαφές ότι ύψιστη προτεραιότητα και θέμα μείζονος σημασίας είναι για εμάς να τιμήσουμε τον Έλληνα αγρότη, να τον ενισχύσουμε και να αναδείξουμε τη σημασία της αγροτικής παραγωγής για το μέλλον της χώρας. Στόχος της μνημονιακής πολιτικής είναι η κατάργηση της πρωτογενούς παραγωγής και η εξαθλίωση των αγροτών. Οι προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση εκτελώντας εντολές, μετά την ΑΤΕ και την Ζάχαρη, αλλά και με την σχεδίαση ελέγχου των υδάτων, δεν θα περάσουν και δεν είναι δυνατόν να τις ανεχθεί κανένας, είτε είναι αγρότης, είτε μένει σε αστική περιοχή.Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκινήσαμε μαζί με τους αγρότες ένα μεγάλο αγώνα.

Καλέσαμε τους Έλληνες σε ένα νέο Απελευθερωτικό Εθνικό Μέτωπο. Καλέσαμε όλους τους Έλληνες σε μια μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική πορεία για να προχωρήσουμε όλοι μαζί περήφανοι μόνο ως Έλληνες στη νέα μέρα για την πατρίδα.

Το κάλεσμα μας αυτό άρχισε να αποδίδει καρπούς στη Θεσσαλονίκη, όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι αρχίζουμε με σταθερά βήματα να ανοίγουμε τα φτερά μας, να γινόμαστε πιο πολλοί και πιο δυνατοί με την παρουσία και συστράτευση στους κόλπους μας προσωπικοτήτων και κινημάτων πολιτών από όλους τους χώρους .

Καταστήσαμε σαφές ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι βασικός πυλώνας ασφάλειας, είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους. Είναι η πρώτη και τελευταία γραμμή άμυνας που εμείς στηρίζουμε και θα αγωνιστούμε για αυτήν. Τα εθνικά θέματα και η εθνική μας πολιτική είναι η προϋπόθεση για να αγωνιστούμε, γιατί αν δεν υπάρχει Ελλάδα δεν υπάρχουν ούτε πολιτικές , δεν υπάρχουν ούτε κυβερνήτες.

Η κατάσταση η οποία δημιουργείται στον χώρο της Υγείας, είναι μια κατάσταση για την οποία πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε. Ποια είναι η λύση; Η λύση είναι πρώτα από όλα η επαναφορά της ασυλίας της χώρας. Τους λέμε ξεκάθαρα άλλη μία φορά, τα μνημόνια που υπογράφετε είναι άκυρα. Οι δανειακές συμβάσεις που υπογράφετε δεν ισχύουν.

Ξεσκεπάσαμε τι κρύβεται πίσω από τις δήθεν μεταρρυθμίσεις στην παιδεία... με τις οποίες στην ουσία δεν μπορεί να υπάρξει παιδεία. Δεν θέλουν να υπάρξει παιδεία. Δεν θέλουν ουσιαστικά ο ελληνικός λαός να έχει επιμόρφωση, το ίδιο ακριβώς που έγινε επί τουρκοκρατίας, η απαγόρευση δηλαδή της πρόσβασης στην Παιδεία, αυτή τη στιγμή το βλέπουμε ζωντανά μπροστά μας.

Η πολιτική της σημερινής συγκυβέρνησης, έφερε αυτό το σχέδιο γονατογράφημα “ΑΘΗΝΑ”, που κάνει με απλά λόγια το εξής. Η συγκυβέρνηση πιστή στις επιταγές της τρόικας, θέλει να σταματήσει τις σπουδές σε πάνω από 10.000 φοιτητές. Αυτό το δικαίωμα ποιος τους το έδωσε, ποιος τους δίνει το δικαίωμα να σταματούν τα όνειρα των παιδιών μας;;

Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις μάχες που δώσαμε μέσα και έξω απ το Κοινοβούλιο σε αυτούς τους οκτώ μήνες μετά τις εκλογές.

Οι επιτυχίες και οι νίκες μας πολλές, σημαντικές και πολυεπίπεδες που έχουν να κάνουν με την:

  • Συνεχή και καθημερινή επιβεβαίωση δυστυχώς των προβλέψεών μας.
  • Την Πλήρη δικαίωση του Πάνου Καμμένου με την υπόθεση των CDS και την εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου
  • Επιβεβαίωση του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι τελευταίες εξελίξεις για το φούσκωμα του ελλείμματος το 2009 που μας έβαλε στο μνημόνιο...
  • Διεθνής αναγνώριση, μέσα από άρθρα του Reuters και της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt , των θέσεων του Πάνου Καμμένου, που μιλάει για το επονείδιστο χρέος που δημιούργησαν τα τοκογλυφικά επιτόκια
  • Το συνεχές σφυροκόπημα της κυβέρνησης και ανάδειξη όλων των εθνικών θεμάτων και εξωτερικής πολιτικής με αποκορύφωμα την προσπάθεια Κοσοβοποίησης της Θράκης και το ξεπούλημα με συνοπτικές διαδικασίες των λιμένων σε Τούρκους
  • Σταματήσαμε προδοτικά νομοσχέδια, ξεμπροστιάσαμε τους προδότες στη Βουλή και με τις παρεμβάσεις πετύχαμε σε αρκετές περιπτώσεις, να σταματήσουμε ακόμα και αναβάλλουμε τα σχέδια τους.
  • Καταγγείλαμε σκάνδαλα και συμπεριφορές. Δώσαμε με τις παρεμβάσεις μας λύσεις σε καθημερινά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.
  • Άρχισαν να μας υπολογίζουν να μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψη και να φοβούνται την φωνή μας στη βουλή.
  • Παρουσίαση των προβλημάτων της περιφέρειας μέσα από τους βουλευτές μας που έχουν στην ουσία επωμισθεί την αντιπροσώπευση μεγάλης μερίδας των πολιτών, μιας και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης είναι απόντες απ τις περιφέρειες τους και σιγουρα ανεπιθύμητοι
  • Βάλαμε στο κάδρο όλους τους εμπλεκόμενους για τη λίστα Λαγκάρντ με τις 4 κάλπες που προτείναμε..αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την επιβράβευση και υιοθέτηση της πρότασης μας για την εξεταστική από 40 βουλευτές άλλων κομμάτων

Τώρα που έχουμε ανοίξει τα φτερά μας, τώρα που μεγαλώνουμε και πάμε να φτιάξουμε το μεγάλο πολιτικό τόξο και το απελευθερωτικό εθνικό μέτωπο, τώρα είναι η ώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί. Πιο δυνατά, πιο οργανωμένα και πιο μεθοδικά.

Το μήνυμα είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά, συνεργασία και ομαδικότητα.

Πρέπει να ξαναγνωριστούμε και πρέπει άμεσα να φτιάξουμε ένα δίκτυο.

Δίκτυο επικοινωνίας, συντονισμού και δράσης για την απελευθέρωση της πατρίδας μας

Θα πρέπει οι δωσίλογοι και οι προδότες να αισθανθούν την ανάσα μας για τα καλά, γιατί τελικά σε εμάς τους Ανεξάρτητους Έλληνες έλαχε ο κλήρος να υπερασπιστούμε τον λαό και την πατρίδα μας, μιας και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις κωφεύουν.

Ο μόνος σκοπός και μέλημά μας είναι απελευθερώσουμε την Ελλάδα. Είμαστε μαζί με τους 1.800.000 ανέργους που δημιούργησε η νέα τάξη πραγμάτων. Είμαστε μαζί με τους εξαθλιωμένους συνταξιούχους, είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τους αγρότες και είμαστε μαζί τους στα μπλόκα. Δεν υπάρχουν τώρα Ευεργέτες, υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα. Υπάρχουν όμως ελληνικές ψυχές, οι οποίες είναι έτοιμες να συμπαραταχθούν, για να ενώσουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Όμως αντίσταση από τον καναπέ και εκ του ασφαλούς δεν γίνεται πια.... και αυτό ισχύει για όλους μας.

* Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Λάρισας
Αναπληρωτής Τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Άμυνας