Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δυο λαλούν και τρεις χορεύουν

Δυο λαλούν και τρεις χορεύουν

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς...

Αυτό λέει το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, που θέλει να δείξει την δύναμη του λαού που σιγά σιγά συσπειρώνεται, δυναμώνει και γίνεται τιμωρός και λυτρωτής.

Του Μπάμπη Παπασπύρου

Πολιτευτής Ν. Λάρισας Ανεξάρτητοι Έλληνες & μέλος του Εθνικού Συμβουλίου

Καμία σχέση με αυτό που έγινε στην πατρίδα μας πριν ένα χρόνο και μετά από δυο εκλογικές αναμετρήσεις μας προέκυψε αυτό το πολιτικό μόρφωμα , το έκτρωμα της τρικομματικής κυβέρνησης.

Μιας κυβέρνησης που υποτίθεται ότι τα κόμματα που την απαρτίζουν, δεν είχαν καμία πολιτική συγγένεια και συνάφεια.

Βέβαια για να μας χρυσώσουν το χάπι και για να πείσουν τους δύσπιστους ψηφοφόρους τους, προέταξαν ως τον κύριο και μοναδικό σκοπό της αταίριαστης αυτής συνεργασίας την “σωτηρία” της Ελλάδας.

Έτσι ξεκίνησαν και έτσι πορεύτηκαν για ένα χρόνο, κάνοντας κουρελόχαρτο τις προγραμματικές τους δηλώσεις, τις κυβερνητικές δεσμεύσεις τους, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Τι τους ένωνε όλου αυτούς...φυσικά και όχι η σωτηρία της πατρίδας, αλλά κάτι άλλο..

το πάθος για την εξουσία και η κουτάλα.

Όλα αυτά με το αζημίωτο βέβαια..και πάντα στην καμπούρα μας, αφού συνεχίζουν να μας φορτώνουν με φόρους και χαράτσια, πετσοκόβοντας παράλληλα μισθούς και συντάξεις...

Τι είδαμε όλο αυτό τον χρόνο...

Πλήρης αδυναμία συντονισμού, σύγχυση, ο καθένας το δικό του, αφερέγγυοι πολιτικοί, με τάση προς παλινωδίες.

Και ξαφνικά χθες το βράδυ είδαμε τον έναν από τα τρία συνεταιράκια, τον έναν καμπαλέρο, τον Κυρ Φώτη, δήθεν να αποχωρεί και μάλιστα δια ασήμαντον αφορμήν...

Ας μην έχουμε αυταπάτες, είδε η ΔΗΜΑΡ ότι καταποντίζεται δημοσκοπικά και αποφάσισε να κάνει “ηρωϊκή” έξοδο. Με μια διαφορά όμως ...

Μπορεί να απέσυρε τους υπουργούς της, αλλά είναι δεδομένο ότι, θα συνεχίζει να στηρίζει το έργο που και οι τρεις μαζί ξεκίνησαν..ανακαλύπτοντας και εδώ την πατέντα ότι, θα δίνουν ψήφο ανοχής, έτσι θα την πούνε και θα το δείτε..

Δηλαδή τι άλλαξε;;

Τίποτα, συνεχίζουν κανονικά την καταστροφή και το ξεπούλημα της Ελλάδας, με άλλο σχήμα, με άλλη μορφή..

Μια απ τα ίδια...

Επειδή η μουσική και ο χορός είναι βαθιά στην ζωή μας, επιβεβαιώθηκε το γνωστό σε όλους μας: «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν»...με μια μικρή παραλλαγή..