Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-30 για τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας

Μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-30 για τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας

Την προμήθεια των υπερηχητικών πολεμικών αεροσκαφών Sukhoi Su-30 και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Orlan για τα αεροπορικά τμήματα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών χρήσεων Sukhoi Su-30 θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα επιθετικά αεροσκάφη Sukhoi Su-24, τα οποία μέχρι σήμερα αποτελούν τον πυρήνα της αεροπορίας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας» ανέφερε έκθεση της υπηρεσίας Τύπου του στόλου, σύμφωνα με το Interfax-AVN.

«Οι πιλότοι εκπαιδεύονται επιτυχώς για να χρησιμοποιήσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Orlan-10, τα οποία οι άνδρες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας δεν έχουν ξαναχρησιμοποιήσει στο παρελθόν», υπογράμμισε η ίδια έκθεση.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, οι πιλότοι του στόλου έχουν ξεκινήσει να πετούν με τα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών χρήσεων Sukhoi Su-30 που βρίσκονται σε αεροδρόμιο στην Κριμαία.

«Τα τρία πρώτα πολεμικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει πτήσεις στον εναέριο χώρο της χερσονήσου. Πέντε πληρώματα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκπαιδεύτηκαν πέρσι για την χρήση νέου τύπου αεροσκαφών και μία άλλη ομάδα πιλότων ξεκίνησε να εκπαιδεύεται από σήμερα στο Yeisk», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Τα μικρού μεγέθους μη επανδρωμένα αεροσκάφη Orlan-10 είναι εξοπλισμένα με φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες προκειμένου να συλλέγουν στοιχεία και να πραγματοποιούν εναέριες αναγνωρίσεις με όλες τις καιρικές συνθήκες. «Τα πληρώματα που χειρίζονται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτελούν καθημερινά πτήσεις πάνω από περιοχές του στόλου για παρακολούθηση των εκπαιδευτικών μαχών» τόνισε η ίδια έκθεση και συνέχισε: «Η αεροπορία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα συνεχίσει να προμηθεύεται νέες μάρκες όπλων φέτος».

Σχετικές ειδήσεις