Προς θεσμοθέτηση ωραρίου και στην Εθνική Φρουρά

Newsbomb

Άρχισε σήμερα (22/1/2015) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας η συζήτηση των κανονισμών για θεσμοθέτηση ωραρίου του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβας, κατά τη συνεδρία παρουσίασαν τις θέσεις τους ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού και ο Σύνδεσμος Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού, οι οποίες και δόθηκαν τόσο στον Αρχηγό της ΕΦ όσο και στο Υπουργείο Άμυνας, έτσι ώστε στην επόμενη συνεδρία να καταθέσουν τα δικά τους σχόλια.

«Η προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε ως Επιτροπή Άμυνας είναι σίγουρα να θεσμοθετηθούν οι κανονισμοί, δηλαδή να υπάρξει η θεσμοθέτηση ωραρίου στην ΕΦ, η οποία αποτελεί το μοναδικό δημόσιο οργανισμό που δεν διαθέτει θεσμοθετημένο ωράριο», σημείωσε ο κ. Βαρνάβα.

Υπέδειξε ωστόσο πως η όποια θεσμοθέτηση, θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις θέσεις των Συνδέσμων όσο και το θέμα της επιχειρησιακής ικανότητας της ΕΦ.

«Η ουσία εν μέρει είναι ότι πλέον θεσμοθετείται ωράριο 37,5 ωρών όπως και στην υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία», ανέφερε, εξηγώντας ότι στις περιπτώσεις όπου θα πρέπει το προσωπικό να εργάζεται είτε Σάββατα, είτε Κυριακές, είτε αργίες, η σκέψη είναι αυτή η εργασία να αποζημιώνεται με ελεύθερο χρόνο.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών εξέφρασε ικανοποίηση για την έναρξη της συζήτησης για θεσμοθέτησης ωραρίου στην ΕΦ, αναφέροντας ότι όντως η καθυστέρηση από πλευράς πολιτείας, διαχρονικά, υπήρξε μεγάλη.

Είπε ακόμη ότι με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου θα αρθούν τα όποια φαινόμενα αυθαιρεσίας σε θέματα ωραρίου και δήλωσε εκ μέρους του ΔΗΣΥ ετοιμότητα να συζητήσει εποικοδομητικά και να συμβάλει στην προσπάθεια ψήφισης του νομοσχεδίου το συντομότερο δυνατό με δεδομένο ότι η θεσμοθέτηση του ωραρίου στις ένοπλες δυνάμεις αποτελεί και ευρωπαϊκή οδηγία.

Τέλος, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστα Κώστα δήλωσε ότι τα μέλη της ΕΦ είναι οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι δεν έχουν ωράριο εργασίας και ανέφερε ότι η πολιτεία έχει καθυστερήσει πάρα πολύ να επιλύσει αυτό το πρόβλημα.

Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ θα συμβάλει δημιουργικά στο διάλογο που έχει ξεκινήσει στην Επιτροπή Άμυνας έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να θεσμοθετηθούν και να ψηφιστούν οι κανονισμοί για το ωράριο με τέτοιο τρόπο όμως που να μην επηρεάζεται το αξιόμαχο και η επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΦ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved