Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Α/ΓΕΣ στη Σλοβακία

Ο Α/ΓΕΣ στη Σλοβακία

Ο Αρχηγός ΓΕΣ , αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς,θα συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Στρατού των χωρών μελών της FINABEL, η οποία θα πραγματοποιηθεί 20-22 Απριλίου στη Σλοβακία.

Η FINABEL είναι οργανισμός συνεργασίας των Στρατών Ξηράς 17 Ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ισπανίας, Ελλάδας, Μάλτας, Πορτογαλίας, Πολωνίας Σλοβακίας, Κύπρου, Ρουμανίας, Τσεχίας και Φινλανδίας).

Αποστολή της FINABEL είναι η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας των χερσαίων δυνάμεων των χωρών μελών της, σύμφωνα με την εναρμόνιση των ιδεών ενεργείας, δογμάτων και διαδικασιών τους σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με στόχο την εξασφάλιση της επιτυχίας στις επιχειρήσεις, την προώθηση της συνεργασίας και τον προσδιορισμό στοιχείων αναφοράς, που στη συνέχεια θα χρησιμεύσουν σε εθνικό επίπεδο.

Η FINABEL λειτουργεί ως οργανισμός από το 1953. Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εργασίες της από το 1995 και έγινε επίσημο μέλος της το 1996.

Σχετικές ειδήσεις