Η Αυστρία θα στείλει στρατιώτες στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα

Newsbomb

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε σήμερα (χθες) ότι εάν μια χώρα της βαλκανικής οδού για τους μετανάστες κλείσει τα σύνορά της, η Σερβία θα αναγκασθεί να λάβει μια τέτοια απόφαση για τα σύνορα της με τα Σκόπια.

Ο Ντάτσιτς σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτζ, τόνισε ότι οι μετανάστες δεν μπορούν να παραμένουν στη Σερβία.

«Είναι σημαντικό οι χώρες να ενημερώνει η μία την άλλη σχετικά με τους μετανάστες για να μην υπάρξουν εκπλήξεις, αλλά μια ανοικτή πολιτική», είπε ο Σέρβος υπουργός.

Ο αυστριακός υπουργός τόνισε ότι η χώρα του μπορεί με συνέπεια να υποδέχεται τους πρόσφυγες σύμφωνα με τον προγραμματισμό της.

Δήλωσε ότι φέτος η Αυστρία θα έχει ως ανώτατο όριο αποδοχής 37.500 πρόσφυγες.

«Εάν θέσουμε σαφή όρια για την υποδοχή των προσφύγων κατά μήκος της δυτικής βαλκανικής οδού, θα δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση και ο στόχος είναι να σταματήσουν οι πρόσφυγες στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα», τόνισε ο Κούρτζ.

Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό για τη Σερβία να συμπεριληφθεί σε αυτήν την αρχή και ανέφερε ότι ένας αριθμός αυστριακών στρατιωτών και αξιωματικών της αστυνομίας θα αποσταλούν στα ελληνο- σκοπιανά σύνορα.

«Πιστεύουμε ότι οι πρόσφυγες πρέπει να σταματήσουν στα ελληνο – σκοπιανά σύνορα. Η ταχύτερη μεταφορά τους στα αυστριακά σύνορα δεν είναι λύση», είπε ο Κούρτζ.

Ο Ντάτσιτς δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν ασχολείται με το ζήτημα αυτό.

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved