Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Τσίπρας βάζει «φωτιές» και ο Μητσοτάκης παίρνει τηλέφωνο την... πυροσβεστική

Ο Τσίπρας βάζει «φωτιές» και ο Μητσοτάκης παίρνει τηλέφωνο την... πυροσβεστική

Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύονται ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ομολογώ ότι είναι εξόχως ανορθόδοξος και σε καμία περίπτωση δεν το γράφω με την θετική έννοια που έχει ό όρος στην πολεμική ορολογία - Ο πρωθυπουργός βάζει... φωτιές σε ζητήματα που δημιουργούν διαλυτικές τάσεις στην κοινωνία και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να βγει μπροστά και να λειτουργήσει πυροσβεστικά, κρύβεται και παίρνει τηλέφωνο την... πυροσβεστική - Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας

Μέσα στο 2018, ο Αλέξης Τσίπρας έχει βάλει τρεις δυνατές «φωτιές»:

Απλά τα άνοιξε... τόσο, όσο... Έβαλε τη φωτιά και εξαφανίστηκε. Δημιούργησε αναστάτωση οδηγώντας την πολιτική ατζέντα στο δικό του τερέν και στη συνέχεια πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα, διότι επί της ουσίας δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για κανένα από τα τρια αυτά ζητήματα.

Με το θέμα των Σκοπίων έβαλε φωτιά στο εσωτερικό της ΝΔ, στην υπόθεση της Συνταγματικής Αναθεώρησης έφερε σε δυσκολη θέση τον Παυλόπουλο και το Καραμανλικό μπλοκ και τέλος με την περίφημη συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο έσπειρε διχόνοια στο εσωτερικό της Ιεραρχίας.

Γενικώς, ανακατεύει την τράπουλα σε όλα τα επίπεδα. Πρόκειται προφανώς περί ενος καλά στημένου τακτικού ελιγμού που έχει στόχο να αποπροσανατολίσει την αντιπολίτευση από το θεσμικό της ρόλο.

Γιατί ο Μητσοτάκης δε βγαίνει μπροστά;

Στη ΝΔ την έχουν πατήσει για τα καλά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει μια εικόνα αδυναμίας διαχείρισης των συγκεκριμών υποθέσεων και επιλέγει να βρίσκεται μακριά από την εστία για να μην... καεί.

Για να το πω ξεκάθαρα: Λάμπει δια της απουσίας του και αρνείται να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Στο θέμα των Σκοπίων η ελληνική κοινωνία δεν έχει καταλάβει αν ο Μητσοτάκης είναι υπέρ ή κατά της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» και επίσης δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα συγκρουστεί με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία για τη συμφωνία των Πρεσπών. Άλλα λένε οι αντιπρόεδροί του κι άλλα λέει ο Μητσοτάκης στους Αμερικανούς. Την ίδια ώρα κι ενώ ο Μητσοτάκης καταδίκαζε τη συμφωνία των Πρεσπών, έστελνε την εκπρόσωπο της ΝΔ σε κρυφά ραντεβού με τον Ζόραν Ζάεφ. Άλλο παράδοξο αυτό.

Στη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ αρχικά είχε πει ότι δεν θα συμμετάσχει, τελικώς αποφάσισε να κατεβάσει προτάσεις και να συζητήσει με το ΣΥΡΙΖΑ για εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ο ένας θα λέει για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κι ο άλλος για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τελικά αναθεώρηση δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!

Στο θέμα των σχέσεων Άνοιξε το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας - Κράτους.την πρώτη μέρα των ανακοινώσεων Τσίπρα - Ιερώνυμου, η ΝΔ χαιρέτησε τη συμφωνία.

Όταν όμως είδε τις αντιδράσεις του κλήρου τότε γύρισε το νόμισμα από την άλλη και άρχισε την επίθεση. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ έκανε κρυφά ραντεβού με τους Ιεράρχες, έλεγε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις συμφωνίες.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται φυσιολογικά, τότε εγώ έχω πρόβλημα αντίληψης.

Ο Κώστας Τσιτούνας είναι στο Facebook , στο Instagram και στο Τwitter