Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Τσίπρας θέλει νέο κόμμα

Ο Τσίπρας θέλει νέο κόμμα

Ακόμη κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το ακούν, είναι η αλήθεια:

Ο Αλέξης θέλει άλλο κόμμα, κάτι πιο πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο εξάδελφος, Γιώργος Τσίπρας: «Δεν μπορεί να αποκλείσω τίποτα για το μέλλον. Νομίζω οτιδήποτε είναι καλύτερο για την έκφραση αυτού του κόσμου, για τη συσπείρωση όσο γίνεται περισσότερων πολιτικών δυνάμεων σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, που μετά και την έξοδο από τα Μνημόνια μπορούμε πια να εφαρμόσουμε, είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Για την ανάγκη αλλαγών στα κόμματα τόνισε τα ακόλουθα: «Τα κόμματα που δεν αλλάζουν πεθαίνουν ή μεταλλάσσονται σε κάτι που δεν θέλαν. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Μ’ αυτή την έννοια και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει. Πρέπει πιο οργανικά, πολιτικά, να εκφράζει όλο τον κόσμο που τον στήριξε εκλογικά το 2015 σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και θα τον ξαναστηρίξει και τώρα.

Υπάρχει μια καθυστέρηση στο τι ήταν το παλιό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του τι μπορεί να είναι σήμερα να εκφράσει και αυτό το βήμα, το όχημα της προοδευτικής συμμαχίας, του προοδευτικού μετώπου, είναι το όχημα που θα μας φτάσει ακριβώς σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα ανταποκρίνεται σε κάτι τέτοιο». Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει ο άνθρωπος; Να βγουν στους δρόμους και να φωνάζουν θέλουμε να γίνουμε το νέο ΠΑΣΟΚ;