BOMBER

Συμπλοκή Πέραμα: Να σταματήσει η διαπόμπευση της ΕΛ.ΑΣ.

Πέραμα
Η αιματηρή συμπλοκή στο Πέραμα έγινε αφορμή για αντιπαράθεση με φόντο την Ελληνική Αστυνομία.
INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για την δικαστική εξέλιξη της συμπλοκής στο Πέραμα θα αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη. Τελεία και παύλα. Η κοινωνική και πολιτική κόντρα όμως που έχει ξεσπάσει κατά της αστυνομίας δεν οδηγεί πουθενά.

Και ξαφνικά έγιναν όλοι «στρατηγοί» στα social media. Και ξαφνικά ακόμα και ο Νώντας από τη Δραπετσώνα και η κυρά Μαρία από την Κηφισιά ξέρει πώς γίνονται οι επιχειρήσεις της αστυνομίας και έμαθε απ’ έξω τα αστυνομικά πρωτόκολλα. Απίστευτα πράγματα. Για άλλη μια φορά, κάποιοι βγήκαν μπροστά και προσωποποιούν το μένος τους εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας και των ανδρών που υπηρετούν στα Σώματα ασφαλείας. Δεν γίνεται οι αστυνομικοί να είναι «καλοί» όταν τους χρειαζόμαστε γιατί ο κλέφτης μπήκε στο σπίτι μας, όταν τους καλούμε να πιάσουν τους βιαστές ή τους παιδεραστές και να είναι «κακοί» όταν ένας ύποπτος επιχειρεί να τους πατήσει με το αυτοκίνητό του, αρνούμενος να σταματήσει στον έλεγχο.

Προφανώς ευχή όλων θα ήταν να μην πυροβολήσουν οι αστυνομικοί και να συλληφθούν οι δράστες της καταδίωξης χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Όμως όταν μιλάμε για τόσο κρίσιμες καταστάσεις, έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρουμε όλοι μας. Η κριτική του καναπέ για καταστάσεις που η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο σε πεδία μάχης του εγκλήματος είναι εύκολη και ανέξοδη. Κάποιος ο οποίος δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε καταδίωξη, κάποιος που δεν έχει έρθει face to face με εγκληματίες και κακοποιούς μπορεί πολύ εύκολα να λέει ότι θέλει…

Όμως ας αποφασίσουμε τι θέλουμε, τι αστυνομία θέλουμε… Θέλουμε αστυνομικούς που αντί για όπλα να έχουν τριαντάφυλλα; Να το πούμε. Θέλουμε αστυνομικούς να ρωτάνε πρώτα τους δράστες αν έχουν όπλα και μετά να επιχειρούν; Θέλουμε αστυνομικούς να τους πατάνε με τα αυτοκίνητα, να λένε «ευχαριστώ» και να φεύγουν; Θέλουμε αστυνομικούς να βλέπουν το εμπόριο των ναρκωτικών στους καταυλισμούς και να μην μπαίνουν μέσα να προχωρήσουν σε συλλήψεις γιατί απλά είναι γκέτο παρανόμως αναγνωρισμένο;

Ή θέλουμε αστυνομικούς που να μπορούν να διασφαλίσουν το νόμο την τάξη και το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη; Έχει να φοβηθεί κάποιος πολίτης που είναι καθόλα νόμιμος την αστυνομία; Όχι. Και ποιος σας είπε ότι κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ. και στα σώματα ασφαλείας; Προφανώς τελείτε υπό σύγχυση ορισμένοι. Σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης η ελληνική αστυνομία παραμένει σε συντριπτικά ποσοστά πολύ υψηλά στη συνείδηση του λαού.

Και κάτι τελευταίο. Τα παιδιά της αστυνομίας είναι δικά μας παιδιά, δεν είναι κάποιοι εξωγήινοι που ήρθαν από τον πλανήτη Άρη. Η εμπλοκή των πολιτικών συμφερόντων πάνω στο κορμί ενός νεκρού παιδιού και πάνω στα κορμιά των αστυνομικών που σήμερα είναι κρατούμενοι, είναι χυδαία και αντιδημοκρατική. Οι αστυνομικοί δεν είναι ούτε δολοφόνοι, ούτε μελλοθάνατοι των 800 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη: Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Νέα μέτρα σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο - Τι ισχύει από σήμερα

«Θερμό» επεισόδιο: Θα «αυτοκτονήσει» η Τουρκία; Αν το κάνει, θα τη στείλουμε πίσω στο 19ο αιώνα