ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι φωτιζόμενες μάσκες αρέσουν. Σε εσάς;

Οι φωτιζόμενες μάσκες αρέσουν. Σε εσάς;

Μια νέα τάση που υιοθετούν τελευταία όλο και περισσότερο οι κατασκευαστές είναι οι μάσκες με κρυφό φωτισμό.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι αυτό της BMW και συγκεκριμένα της Σειράς 3 στην έκδοση Gran Limousine Iconic Edition. Πρόκειται για μία έκδοση με επαυξημένο μεταξόνιο και όπως ίσως να μαντέψατε κυκλοφορεί στην Κίνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες αγορές της Ασίας, όπως είναι αυτές της Ινδίας, της Μαλαισίας κ.α.

Φυσικά, το ενδιαφέρον σε αυτή την περίπτωση δεν έχει να κάνει με την ειδική έκδοση της BMW αλλά με τη νέα τάση της φωτιζόμενης μάσκας. Είναι ένα εντυπωσιακό εφέ που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια τα τμήματα σχεδίασης ώστε να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και να προσδώσουν μια στιλιστική ιδιαιτερότητα που θα το κάνει άμεσα αντιληπτό στους δρόμους.

Έτσι, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει από τις LED μπάρες στην μάσκα, όπως στα VW Golf GTI/ GTD/ GTE, μέχρι και τις BMW M με την φαντεζί μάσκα Iconic Glow. Φυσικά, είχαν υπάρξει και παλιότερα παρόμοιες εκτελέσεις αλλά σε πιο πρωτόλεια μορφή, όπως σε κάποια αμερικανικά Mercury την δεκαετία του ‘90 ή σε Ford Taurus κ.α.

Πέρα όμως από τα μοντέλα με τους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης η φωτιζόμενη μάσκα φαίνεται να ταιριάζει γάντι στα ηλεκτρικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η νέα Mercedes EQS με το φωτιζόμενο αστέρι και το LED πάνω από τη μάσκα, ενώ ένα ακόμα πιο χτυπητό είναι το Skoda Enyaq iV όπου η φωτεινή μπάρα περνά μέσα από τα γρίλιες της μάσκας ώστε να τις δείχνει πιο φωτεινές στο σκοτάδι.

Τώρα, στην 3άρα Iconic Edition υπάρχει μια ακόμη πιο… προχωρημένη εκδοχή που φωτίζει μέχρι και το οδόστρωμα και όπως φαίνεται οι φωτιζόμενες μάσκες είναι κάτι που θα βλέπουμε όλο και περισσότερο στα μελλοντικά μοντέλα. Που θα είναι προφανώς ηλεκτρικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Η αντίδραση του πιλότου για τη βάφτιση της μικρής Λυδίας

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: «Σκανάρουν» τις συσκευές της μητέρας οι Αρχές

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)