ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αν είχατε τα χρήματα θα αγοράζατε ένα Toyota 2000GT;

Αν είχατε τα χρήματα θα αγοράζατε ένα Toyota 2000GT;

Το 2000 GT δεν είναι μονάχα το πιο όμορφο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η ιαπωνική εταιρία, αλλά και ένα από τα κλασικά του οποίου η αξία αυξάνεται συνεχώς.

Του Γιάννη Σκουφή

Την περίοδο 1967-70 η Toyota κατασκεύασε το πιο όμορφο αυτοκίνητο που έχουμε δει με τα σήματα της εταιρείας. Ακόμα και οι σχεδιαστικές επιρροές από την Jaguar E-Type δεν κατάφεραν να επισκιάσουν την συλλεκτική αξία αυτού του Toyota που είναι και το πλέον ακριβό διαχρονικά.

Στα τρία χρόνια που κράτησε η παραγωγή του η Toyota κατασκεύασε συνολικά 351 μονάδες και βέβαια είναι ένα από τα πιο σπάνια και εμβληματικά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας.

Το συγκεκριμένο των φωτογραφιών μας είναι ένα από τα 109 αριστεροτίμονα, καθώς τόσα ήταν και όσο βγήκαν εκτός Ιαπωνίας. Πρόκειται για μοντέλο του 1967 με μόλις 19.338 χιλιόμετρα στο κοντέρ του, που έχει τα πάντα σε άριστη κατάσταση και διαθέτει φυσικά και πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Πωλείται από την Bring A Trailer και μέχρι στιγμής τα χτυπήματα έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο δολάρια και θα ανέβουν ακόμη περισσότερο τις επόμενες μέρες.

Κάτω από το καπό του 2000GT υπάρχει ένας δίλιτρος εξακύλινδρος κινητήρας βενζίνης στην εξέλιξή του οποίου μετείχε και η Yamaha. Αποδίδει 150 ίππους που καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου με 5 σχέσεις και ενός μπλοκέ διαφορικού.

Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 217 χλμ./ώρα, εξαιρετική επίδοση για ένα Toyota και για εκείνη την εποχή. Μάλιστα, το 2000 GT ήταν το πρώτο ιαπωνικό αυτοκίνητο με τέσσερα δισκόφρενα και ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το όχημα ληστών που έσυραν γυναίκα στο καπό

Σάλος με τον Τάσο Ξιαρχό: Έκανε bullying σε κοπέλα για το πάχος της – «Βράζει» μαζί του το Twitter

The Voice: Η σύλληψη της Παπαρίζου, ο συνεργάτης του Αργυρού, τα ποντιακά και ο δάσκαλος Μουζουράκης