ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε ποιον ανήκουν τρεις ξεχωριστές Bugatti;

Σε ποιον ανήκουν τρεις ξεχωριστές Bugatti;

Πρόκειται για μία τριάδα που έχει περάσει στην ιστορία έχοντας πετύχει μοναδικά ρεκόρ ταχύτητας.

Του Γιάννη Σκουφή

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως και οι τρεις Bugatti ανήκουν σε ένα άνθρωπο. Του οποίου η ταυτότητα παραμένει μυστική και το μόνο που αποκαλύπτει η γαλλική εταιρεία είναι πως πρόκειται για ένα πιστό και για πολλά χρόνια πελάτη της.

Ποιες είναι όμως αυτές οι τρεις σπάνιες Bugatti; Πρόκειται για τη Veyron 16.4 Super Sport World Record Edition, την Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse World Record Edition και την Chiron Super Sport 300+.

Τη συλλογή και τον ιδιοκτήτη των τριών Bugatti καλωσόρισε στο γνωστό κάστρο Saint Jean ο Pierre-Henri Raphanel, ένας πρώην οδηγός αγώνων και δοκιμαστής της γαλλικής μάρκας ο οποίος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι της Veyron 16.4 Super Sport.

Με το ίδιο αυτοκίνητο είχε καταφέρει τον Ιούνιο του 2010 στην πίστα δοκιμών Ehra-Lessien να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας των 431,07 χλμ./ώρα. Τρία χρόνια αργότερα, η Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse σημείωσε άλλο ένα ρεκόρ για το ταχύτερο ανοιχτό αυτοκίνητο στον κόσμο με 408,84 χλμ./ώρα.

Η Chiron Super Sport 300+ των φωτογραφιών μας είχε σημειώσει το ρεκόρ των 482,8 χλμ./ώρα και ήταν η πρώτη Bugatti που έσπασε το φράγμα των 300 μιλίων την ώρα. Αυτό ήταν το τελευταίο ρεκόρ ταχύτητας από την Bugatti με οδηγό τον Andy Wallace που έχει κατακτήσει τον 24ώρο αγώνα του Le Mans και που επίσης παρευρέθηκε στο Saint Jean.