ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To νέο Mini Cooper Electric θα είναι πιο παιχνιδιάρικο από ποτέ

To νέο Mini Cooper Electric θα είναι πιο παιχνιδιάρικο από ποτέ

Η νέα γενιά του βρετανικού μοντέλο αναμένεται να έχει μία ακόμη πιο lifestyle προσέγγιση με έξυπνα ψηφιακά τρικ.

Του Γιάννη Σκουφή

Μέχρι τώρα το νέο Mini δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα αλλά η σχεδίασή του έχει διαρρεύσει μέσα από μερικές φωτογραφίες και όπως βλέπουμε διατηρεί το κλασικό του σχήμα με μία πιο μίνιμαλ προσέγγιση που συνδυάζει το μοντέρνο με το ρετρό.

Ωστόσο, οι Βρετανοί μας αποκαλύπτουν επίσημα το ολοκαίνουργιο ταμπλό του Mini που έχει ένα μεγάλο κυκλικό όργανο στο κέντρο. Βασικά πρόκειται για μία OLED οθόνη με διάμετρο 24 εκατοστών η οποία ονομάζεται Mini Interaction Unit.

Και αυτό επειδή είναι τόσο μεγάλη που η διαδραστικότητά της δεν αφορά μόνο τον οδηγό αλλά και τους υπόλοιπους επιβάτες. Οι σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει διάφορες θεματικές ενότητες -για την ακρίβεια οκτώ-, όπως ένα καντράν με γραμματοσειρά που θυμίζει την δεκαετία του 1950.

Επιπρόσθετα υπάρχουν και άλλες ενότητες, όπως αυτή της πλοήγησης, μία με ένα εξατομικευμένο wallpaper, κάποια άλλη μονταρισμένη στο Spotify και γενικότερα πολλά άλλα τρικ που συνδυάζονται με την συνδεσιμότητα smartphone, εφέ με κρυφό φωτισμό καμπίνας και έξυπνα ηχητικά μηνύματα.

Τέλος, να πούμε πως το νέο Mini Cooper Electric -θα δούμε και συμβατικές εκδόσεις- θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου στο Μόναχο, αυτό το Σεπτέμβριο. Θα έχει μία μπαταρία 40 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 320 χιλιομέτρων, ενώ το Cooper SE θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία 54 kWh και αυτονομία αυξημένη στα 400 χιλιόμετρα.