ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα εξαιρετικό κιτ της Lego για τον Senna

Ένα εξαιρετικό κιτ της Lego για τον Senna

Αν σας αρέσουν οι αγώνες και θαυμάζετε τον αείμνηστο Ayrton Senna, τότε αυτό το κιτ της Lego έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για… σένα.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Lego ανακοίνωσε μία νέα σειρά από κιτ αγωνιστικών αυτοκινήτων, μεταξύ άλλων και ένα για την εμβληματική McLaren MP4/4 του 1988 που οδηγούσαν οι θρύλοι Ayrton Senna και Alain Prost. Αυτό το αριστούργημα των 693 τεμαχίων αποτυπώνει την ουσία του κυρίαρχου μονοθεσίου της F1 που εξασφάλισε τη νίκη σε 15 από τους 16 αγώνες της σεζόν του 1988.

Στην τιμή των 84,99 ευρώ, το μοντέλο Lego McLaren MP4/4 είναι ένα must-have τόσο για τους λάτρεις των αγώνων όσο και για τους λάτρεις της Lego.

Το κιτ έχει διαστάσεις 32 εκατοστά σε μήκος και 17 εκατοστά σε πλάτος και διαθέτει περίπλοκες λεπτομέρειες, όπως λειτουργικό τιμόνι, ανάρτηση και ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα.

Η απουσία της αρχικής διαφήμισης των τσιγάρων Marlboro είναι μια κίνηση στις σύγχρονες ευαισθησίες, αλλά τα εμβληματικά εμπορικά σήματα της McLaren και της Honda κοσμούν το κομψό αμάξωμα.

Ως πρόσθετο μπόνους, το κιτ Lego McLaren MP4/4 συνοδεύεται από μια μικροσκοπική μίνι φιγούρα του Senna, ο οποίος έχει το δικό του βάθρο με την εικόνα του θρυλικού οδηγού μαζί με την εμπνευσμένη φράση: «Όποιο κι αν είναι το όνειρό σου, πρέπει να αφιερωθείς εξ ολοκλήρου σε αυτό».

Για όσους προτιμούν τα πιο σύγχρονα μονοθέσια της F1, η Lego παρουσίασε επίσης δύο κιτ της Mercedes-AMG F1 W14 E Performance. Η μικρότερη έκδοση με το pull-back κοστίζει 30,99 ευρώ, ενώ το εντυπωσιακό μοντέλο μήκους 63,5 εκ. σε κλίμακα 1:8 διατίθεται έναντι 239,99 δολαρίων.

Το μεγαλύτερο κιτ Mercedes F1, που αποτελείται από 1.642 κομμάτια, υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία συναρμολόγησης με χαρακτηριστικά όπως ανοιγόμενη πτέρυγα, λειτουργικό τιμόνι, λειτουργική ανάρτηση και κινούμενα έμβολα για τον V6.