ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Alex Zanardi είναι ο Ironman

Ο Alex Zanardi είναι ο Ironman

Ο πρώην πιλότος της F1 και Παραολυμπιονίκης στο χειροποδήλατο, Alex Zanardi, τερματίζει στο Ironman.


Ο Alex Zanardi προστεθεί και άλλο ένα κατόρθωμα στην εμπνευσμένη ιστορία του. Κατάφερε να τερματίσει στον Διεθνή Αγώνα Αντοχής Ironman χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη των χεριών του.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Zanardi είναι πρώην οδηγός της Formula 1. Έχασε και τα δύο πόδια του και σχεδόν τη ζωή του σε ένα φρικτό ατύχημα το 2001 στο Πρωτάθλημα Αμερικής CART και την πίστα EuroSpeedway Lausitz. Όμως ο Ιταλός δεν εγκατέλειψε τη μάχη. Παραμένει ενεργός στον αθλητισμό και το αγώνισμα της χειροκίνητης ποδηλασίας όπου κέρδισε το χρυσό στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.

Ο 47χρονος, προσπάθησε φέτος για πρώτη φορά να αγωνιστεί στο Ironman triathlon και τα κατάφερε τερματίζοντας στην πόλη Kailua-Kona στης Χαβάη 272ος ανάμεσα σε 2.187 συμμετέχοντες.

Ο αγώνας στην πόλη Kona περιελάμβανε κολύμπι σε μία απόσταση 3,84 χλμ, ποδηλασία 179,2 χλμ και ένα μαραθώνιο 26,2 χλμ. Ο Zanardi χρησιμοποίησε ένα σωσίβιο γιλέκο που τον βοηθούσε στην κολύμβηση, ακολούθησε τον αγώνα με το χειροποδήλατο και τον ολοκλήρωσε σε αναπηρική καρέκλα, διασχίζοντας τη γραμμή του τερματισμού σε εννέα ώρες, 47 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα.

«Είναι φανταστικό και εγώ θα κρατήσω αυτή την ημέρα στην καρδιά μου για το υπόλοιπο της ζωής μου», είπε ο Zanardi και πρόσθεσε: «Τα τελευταία 300 μέτρα ήταν αυτά που άξιζαν περισσότερο. Δεν ξέρω αν όλους τους επευφημούσαν με τον ίδιο τρόπο, αλλά όταν πέρασα στο στενό διάδρομο του τερματισμού ήταν εκπληκτικό. Ήμουν έτοιμος να κλάψω ενώ δεν είμαι συναισθηματικός τύπος, αλλά αυτό ήταν πολύ ιδιαίτερο. Χιλιάδες άνθρωποι φώναζαν το όνομά μου ενώ ο παρουσιαστής του αγώνα έλεγε πω ήμουν εγώ ο Ironman».