ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Οι δοκιμές της Ducati στη Jerez

MotoGP: Οι δοκιμές της Ducati στη Jerez

Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati ολοκλήρωσε δυο ημέρες ιδιωτικών δοκιμών στην πίστα της Jerez.

Ο Andrea Dovizioso, μαζί με τον νέο συναθλητή του Andrea Iannone, βγήκαν στην Ισπανική πίστα μαζί με άλλες ομάδες από το MotoGP αλλά και από τα SBK. Μαζί τους ήταν και ο Michele Pirro, ο επίσημος δοκιμαστής της ομάδας που συνέχισε να δουλεύει πάνω στην πειραματική Desmosedici.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν με καλό καιρό και οι δυο Andrea εκμεταλλεύτηκαν επαρκώς το χρόνο στο στεγνό, δουλεύοντας πάνω στις GP14,2.
Στη συνέχεια ξεκίνησε βροχή και - σε συνδυασμό με τον κρύο αέρα - στάθηκε αδύνατο για τους κόκκινους να κάνουν αρκετούς γύρους για να συλλέξουν παραπάνω δεδομένα.

Το δίδυμο της ομάδας έριξε κυρίως το βάρος του στα ηλεκτρονικά και στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας. Ο Andrea Dovizioso έκανε τον καλύτερο χρόνο με 1:38,9" ενώ η δεύτερη θέση πήγε στον Andrea Iannone, ο οποίος «έγραψε» 1:39".

Αυτό το τεστ ήταν και το τελευταίο για τους κόκκινους το 2014, οι οποίοι θα επιστρέψουν στις πίστες στη Μαλαισία, από τις 4 έως τις 6 Φεβρουαρίου, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν τότε θα γίνει και το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της GP15.

Andrea Dovizioso (Ducati Team #04) – 1:38,9"

«Δοκιμάσαμε διάφορες ρυθμίσεις στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας, ώστε να πάρουμε ακριβή δεδομένα για τη μοτοσυκλέτα της νέας σεζόν. Κάναμε καλή δουλειά στο στεγνό, με πολλούς γύρους και τα πάντα πήγαν καλά. Έκανα καλό χρόνο, προσωπικό ρεκόρ στη Jerez, κάτι που με ευχαριστεί αν και δεν δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στους χρόνους, μιας κι έλειπαν πολλοί από τους αντιπάλους μας. Πάνω απ' όλα ήμασταν γρήγοροι με τα φθαρμένα μαλακά και σκληρά ελαστικά και αυτό αποτελεί ακόμα μια επιβεβαίωση ότι έχουμε βελτιωθεί από τα μέσα της σεζόν και τα πήγαμε καλύτερα απ' ότι την ημέρα του αγώνα».

Andrea Iannone (Ducati Team #29) – 1:39"

«Τα πράγματα εξελίχθηκαν αρκετά θετικά για εμάς, διότι καταφέραμε να δοκιμάσουμε πολλά διαφορετικά set-up στη μοτοσυκλέτα μας και να επανεπιβεβαιώσουμε ό,τι είχαμε δοκιμάσει στη Βαλένθια. Στο τέλος ήμασταν πιο γρήγοροι σε σχέση με το Σ/Κ του αγώνα. Ακόμα και με το σκληρό ελαστικό κατάφερα να κάνω καλούς χρόνους και να διατηρήσω καλό ρυθμό και γι' αυτό είμαι αρκετά χαρούμενος. Συγκεντρώσαμε αρκετές πληροφορίες τις τελευταίες δυο ημέρες για τη νέα μοτοσυκλέτα. Είμαι επίσης χαρούμενος και για τη νέα μου ομάδα. Μ' αρέσουν πολύ τα νέα παιδιά και είμαι χαρούμενος για τη συνεργασία μας μέσα στο box της ομάδας».

Σχετικές ειδήσεις