ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Θετικά τα πρώτα μηνύματα από τον Petrucci

MotoGP: Θετικά τα πρώτα μηνύματα από τον Petrucci

Ο Danilo Petrucci θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν με την ομάδα της Pramac Ducati, με μία εργοστασιακή GP14 που οδηγούσε φέτος ο Cal Crutchlow, έχοντας αντικαταστήσει τον συμπατριώτη του Andrea Iannone στην ομάδα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, στο επίσημο site των MotoGP (www.motogp.com) ο Petrucci παραδέχτηκε ότι νοιώθει ακόμα κάποιες ενοχλήσεις στον αριστερό του καρπό. Θυμίζουμε πως ο 24χρονος αναβάτης είχε πτώση και τραυματισμό στη Jerez φέτος και αναγκάστηκε να μείνει εκτός για τους επόμενους τέσσερεις αγώνες.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποθεραπευτεί 100%, ο Danilo Petrucci, ξεκίνησε εντυπωσιακά τη νέα του περιπέτεια (όπως ο ίδιος δήλωσε) με την Pramac Racing, σημειώνοντας τον ένατο καλύτερο χρόνο στα συνδυασμένα αποτελέσματα του τεστ της Valencia.

Η Ducati έχει αποδείξει φέτος ότι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στον ένα γύρο, με τον Ιταλό άσο να θέλει να κάνει το επόμενο βήμα και να είναι σταθερά γρήγορος σε διάρκεια αγώνα.

«Ο χρόνος μας ήταν καλός, αλλά ο ρυθμός μας όχι. Εκεί πρέπει να δουλέψω για να είμαι δυνατός και στους αγώνες, όχι μόνο στις κατατακτήριες», σχολίασε. «Για αρχή, πιστεύω ότι η GP14,1 που θα έχω στη διάθεσή μου είναι ό,τι το καλύτερο, η ιδανική λύση για εμένα. Έχω τα δεδομένα όλων των προηγούμενων σεζόν και πολλούς αναβάτες για να κάνω συγκρίσεις... η μοτοσυκλέτα είναι στο υψηλότερο επίπεδο εξέλιξής της», πρόσθεσε.

Με τη δυναμική της νέας του μοτοσυκλέτας, ο Petrucci ελπίζει ότι θα βρίσκεται σταθερά σε θέσεις που δίνουν βαθμούς τη νέα χρονιά. «Το ελπίζω. Αυτός θα ήταν ένας καλός στόχος, όπως και κάποιες φορές να είμαι στη δεκάδα. Αλλά δεν θέλω να βάζω στόχους. Στο τεστ τα πήγαμε προφανώς καλά. Έχω τα πάντα για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Η ομάδα είναι καταπληκτική, όπως και η μοτοσυκλέτα... το 2015 θα είναι η πρώτη χρονιά που θα τα έχω όλα.»

Ο μοναδικός αποτρεπτικός παράγοντας για τον Petrucci, είναι ο τραυματισμένος του αριστερός καρπός. Το πρόβλημα είναι τόσο ιδιαίτερο, που οι γιατροί - μετά τις απαραίτητες εξετάσεις - του είπαν ότι μετά από ενδεχόμενη επέμβαση, θα έπρεπε να μείνει οχτώ μήνες εκτός αγώνων. Μια ολόκληρη σεζόν δηλαδή... «Όπως είναι ο καρπός μου, μπορώ να συνεχίσω για τα επόμενα δέκα χρόνια και ίσως μέχρι τότε η κατάσταση να έχει αλλάξει», σχολίασε ο ίδιος ο αναβάτης.

Σχετικές ειδήσεις