ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ROC: Ο αγώνας των πρωταθλητών

ROC: Ο αγώνας των πρωταθλητών

Ο θεσμός Race of Champions συμπληρώνει 25 χρόνια ιστορίας με πολλά μεγάλα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την F1, το MotoGP, τα Nascar, το Indy Racing League να συμμετέχουν.

Ο Αγώνας των πρωταθλητών μετά από μία χρονιά απουσίας επιστρέφει δυναμικά. Το ROC (Race of Champions) του 2014 θα διεξαχθεί το 2ήμερο 13-14/12 στα νησιά Barbados.

Για μια ακόμα φορά μεγάλα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, David Coulthard, Romain Grosjean, Tom Kristensen, Petter Solberg, Jose Maria Lopez, Kurt Busch και πολλοί άλλοι θα αγωνιστούν με ίδια οχήματα σε κοινή διαδρομή προσφέροντας πλούσιο θέαμα. στόχος τους να αναδειχθεί ο ταχύτερος ανάμεσα στους ταχύτερους

Το Race of Champions του 2014 θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Bushy Park Circuit στα Μπαρμπάντος το Σάββατο (13 Δεκεμβρίου Nations Cup) και την Κυριακή (14 Δεκεμβρίου Main Event).

Ο χώρος της Καραϊβικής επιλέχθηκε μέσα από πολλούς δυνατούς χώρους και πίστες από ολόκληρο τον κόσμο για να διοργανωθεί εκεί η ετήσια εκδήλωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τέλος της σεζόν

Η ώρα της αλήθειας έφτασε: Ποιος θα είναι ο Πρωταθλητής των πρωταθλητών; Για μία ακόμη χρονιά όλοι οι θρύλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα αναμετρηθούν με ίδια οχήματα ( Audi R8 V10, Ariel Atom, ROC Buggies και το νέο VW Polo Autocross) σε κοινή παράλληλη διαδρομή για να ανακαλύψουν ποιος είναι ο ταχύτερος όλων.

Εδώ και 25 χρόνια, συγκεντρώνει τους σπουδαιότερους οδηγούς του κόσμου, τους πρωταγωνιστές από όλα τα πρωταθλήματα (δύο και τεσσάρων τροχών από Ευρώπη και Αμερική) Formula 1, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, Λε Μαν, MotoGP, Nascar, IndyCar, Αυτοκίνητα Τουρισμού και τα X-Games για μία μάχη σώμα με σώμα με απόλυτα ίδια οχήματα.

Τα τελευταία χρόνια ο Αγώνας των Πρωταθλητών έχει περάσει από το Stade de France στο Παρίσι (2004-2006), το Στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου (2007-2008), τη «Φωλιά του Πουλιού» στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου (2009), Esprit Arena του Ντίσελντορφ (2010-2011 ) και το Rajamangala Στάδιο στη Μπανγκόκ (2012).

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Bushy Park Circuit έχει μια ιστορία 40 ετών. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα των Μπαρμπάντος Μπρίτζταουν και το διεθνές αεροδρόμιο, η πίστα έχει πλέον επεκταθεί στα 2 χιλιόμετρα μακριά με την ικανότητα να φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες θεατές.
Ο χώρος έχει ένα ειδικά κατασκευασμένο κομμάτι ασφάλτου για το ROC με δύο παράλληλες λωρίδες που συνδέονται με τη μοναδική γέφυρα crossover. Οι οδηγοί θα αγωνιστούν σε ζεύγη για το Κύπελλο Εθνών ROC, στις 13 Δεκεμβρίου πριν από το Race of Champions .

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τους αγώνες του Natiosn Cup αλλά και τον Αγώνα των Πρωταθλητών σε απευθείας σύνδεση από Nova στις 18:00 του Σαββάτου και την ίδια ώρα την Κυριακή

Σχετικές ειδήσεις