ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW: Οι πρώτες φωτογραφίες της νέας Σειράς 7

BMW: Οι πρώτες φωτογραφίες της νέας Σειράς 7

Τις πρώτες εικόνες της νέας BMW της σειράς 7 χωρίς καμουφλάζ και πριν τις δημοσιεύσει η εταιρία έφερε ο Άγιος Βασίλης για τους φίλους της Βαυαρικής μάρκας.

Το BMW Blog διέρρευσε τις πρώτες φωτογραφίες της νέας BMW Σειράς 7. Διακρίνονται τα λεπτά LED/λέιζερ μπροστά φωτιστικά σώματα, η χρωμιομένη μάσκα, και στο πίσω μέρος τα φώτα σε σχήμα «L» και χρωμιομένα διακοσμητικά. Στις φωτογραφίες φαίνεται το... μικρό μοντέλο 730d (με κινητήρα Diesel).

H νέα γενιά της BMW Σειράς 7 θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2015, και σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η Γερμανική λιμουζίνα, που θα κατασκευαστεί πάνω σε μία νέα πλατφόρμα, η οποία κάνει χρήση CFRP (Carbon Fiber Reinforced Polymer), αλουμινίου και χάλυβα υψηλής αντοχής. Η χρήση carbon συνεχίζεται και στο αμάξωνα και έτσι το νέο μοντέλο θα ζυγίζει περίπου 170 κιλά λιγότερο κατά μέσο όρο (ανάλογα την έκδοση) από το προηγούμενο.


Θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, μια με κανονικό μεταξόνιο και μια με μακρύ (+13 εκατοστά). Βασικό μοντέλο θα είναι η 730i η οποία θα φορά τον τετρακύλινδρο 2.000 κ.εκ. κινητήρα απόδοσης 260 ίππων. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκονται οι 760i και 760Li με κινητήρα V12 6.600 κ.εκ. (από τις Rolls-Royce Ghost και Wraith) απόδοσης 570-600 ίππων. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, η έκδοση 730d ξεκινά τη σειρά (αποδίδει 272 ίππους), ενώ θα υπάρχουν και οι 740d και 750d.


Στη γκάμα υπάρχουν και υβριδικά μοντέλα (plug-in ) τα: 730e απόδοσης 275 ίππων, και τις 740e και 740 Le απόδοσης 400 ίππων. Όλες οι υβριδικές εκδόσεις θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων εννέα σχέσεων.


Στο εσωτερικό θα διαθέτει το νέο iDrive με οθόνες αφής και ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τους μπροστά επιβάτες. Επιπλέον θα υπάρχει ένα προαιρετικό σύστημα πληροφόρησης για τον συνοδηγό, εντελώς ανεξάρτητο από αυτό του οδηγού. Παράλληλα, η νέα 7άρα θα εξοπλίζεται με αρκετές επιπλέον τεχνολογίες, όπως σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης, βελτιωμένο Active Driving Assistant, και αυτόνομο σύστημα παρκαρίσματος, αντίστοιχο με εκείνο που θα παρουσιάσει στη CES.

Τέλος η BMW είναι πιθανό να διαθέτει την σειρά 7 με την μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή «Sky Lounge».

Σχετικές ειδήσεις