ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Μας λείπεις Gilles Villeneuve

F1: Μας λείπεις Gilles Villeneuve

Ο τίτλος δεν είναι απόλυτα σωστός. Ένας χαρακτήρας σαν του Gilles Villeneuve λείπει από τον κόσμο της Formula 1 και φυσικά από όλους όσους παρακολουθούμε τα Grand Prix.

Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1950, και θα ήταν σήμερα (18/1/ 2015) 65 ετών, εάν δεν είχε χάσει τη ζωή του στην πίστα του Zolder.

Έμεινε στη Ferrari και ήταν το πρόσωπο του Maranello για σχεδόν 5 σεζόν ενώ κέρδισε τον θαυμασμό όλων των οπαδών της Formula 1. Οι Ferraristi ξέρετε, είναι ένας...λαός απαιτητικός, που αγαπά τα κόκκινα αυτοκίνητα της Scuderia, αλλά θέλει και να κερδίζει. Ο Gilles Villeneuve μπορεί να μην τους έφερε κανένα παγκόσμιο τίτλο αλλά μπήκε στην καρδιά τους ως ο μοναδικός οδηγός που κατάφερε να δαμάσει αυτό το μαύρο άλογο.

Τον ανακάλυψε και τον έβαλε στη Formula One από τον James Hunt. Ο Villeneuve έκανε το ντεμπούτο του με την McLaren στο Silverstone το 1977. Παρά την εντυπωσιακή απόδοση του στην πρώτη του επαφή με τα μονοθέσια της F1, ο τότε επικεφαλής της ομάδας, Teddy Mayer, τον απέρριψε για να πάρει τον Patrick Tambay.

Ο Enzo Ferrari εκδήλωσε άμεσα το ενδιαφέρον του για τον Villeneuve και τον πρόσθεσε στη σύνθεση της ομάδας του, όταν ο Niki Lauda άφησε την ομάδα. Έτσι ο Villeneuve παρέμεινε με τη Ferrari για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Σχετικές ειδήσεις