ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Επιτυχημένη η χειρουργική επέμβαση για τον Pedrosa οι πρώτες δηλώσεις

MotoGP: Επιτυχημένη η χειρουργική επέμβαση για τον Pedrosa οι πρώτες δηλώσεις

Ο Dani Pedrosa υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το πρωί (3/4) στη Μαδρίτη, την οποία πραγματοποίησε Dr Angel Villamor - ορθοπεδικός χειρουργός και Ιατρικός Διευθυντής του iQtra Medicina Avanzada.

Η χειρουργική επέμβαση, αφορούσε την αφαίρεση της περιτονίας στο βραχίονα του Pedrosa. Η Περιτονία είναι ένα μέρος του συνδετικού ιστού, γι' αυτό και η λειτουργία της να καλύπτει και να προστατεύει δεν περιορίζεται μόνο στους μύες και στους τένοντες, αλλά επεκτείνεται σε όλες τις δομές όπως λ.χ. η κάλυψη του οστού με το περιόστεο, στην κάλυψη των δομών του νευρικού συστήματος και των οργάνων. Η εγχείρηση είχε διάρκεια μόλις πάνω από 2 ώρες με το Δρ Villamor να δηλώνει σίγουρος για την επιτυχία του.

Αναμένεται ότι ο Pedrosa θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αργά το μεσημέρι και ότι η μετεγχειρητική εξέλιξη του είναι θετική. Ο αναβάτης της Repsol Honda θα επισκέπτεται τον Δρ Villamor τακτικά κατά τις προσεχείς εβδομάδες για εξετάσεις και στη συνέχεια να αρχίσει IIIIIIIIIIς δεν θα επιβεβαιωθεί μέχρι Δρ Villamor μπορεί να εξακριβώσει την επιτυχία της επέμβασης.

«Η επέμβαση ήταν πολύπλοκη και έγινε χρησιμοποιώντας μικροχειρουργική τεχνική και μικροσκοπική φακού. Διήρκεσε δύο ώρες και έγινε κάτω από ένα τοπικό αναισθητικό». Δήλωσε ο Dr Villamor και πρόσθεσε:

«Εξετάσαμε την περιτονία των μυών, η οποία ήταν υπερτροφική και έπρεπε να μειωθεί και να ελευθερωθεί ο μυς. Ο αυξημένος όγκος της περιτονίας, την έκανε ανελαστική με αποτέλεσμα την αυξημένη πίεση στο εσωτερικό του χεριού προκαλώντας έτσι έντονο πόνο και κατάρρευση κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Θα παρακολουθούμε τώρα τον Dani τις επόμενες εβδομάδες για να μετρηθεί η επιτυχία αυτής της χειρουργικής επέμβασης».

Σχετικές ειδήσεις