ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Χερέθ: Ο Lorenzo στην pole πτώση ο Marquez (photos)

MotoGP Grand Prix Χερέθ: Ο Lorenzo στην pole πτώση ο Marquez (photos)

Ο Jorge Lorenzo επέστρεψε στην κυριαρχία του στα MotoGP κερδίζοντας την pole position Ισπανικού Grand Prix στην πίστα της Χερέθ. Αυτή ήταν η πρώτη του pole position από τον αγώνα στο Μιζάνο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο αναβάτης της Movistar Yamaha ήταν ασταμάτητος και από το Q2, είχε την «προσωρινή» pole με τον πρώτο του ταχύτερο γύρο, τον οποίο βελτίωσε δύο φορές για να φτάσει στο 1:37,910" που αποτελεί ρεκόρ για την Χερέθ. Μπορεί ο Lorenzo, να μην έχει ανέβει στο podium για το 2015, αλλά στην Ισπανία ήταν ταχύτερος (κατά 4/10 του δευτερολέπτου) στα τρία από τα τέσσερα sessions των κατατακτήριων δοκιμών.

Δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης είναι οι Marc Marquez (Repsol Honda) και Andrea Iannone (Ducati).

Ο Marc Marquez είχε μία πτώση στο τέταρτο Qualifying session αμέσως πριν από το τελευταίο κομμάτι των κατατακτήριων δοκιμών και ευτυχώς απέφυγε περαιτέρω ζημιά στο σπασμένο του δάχτυλό. Οδήγησε τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του και πέτυχε το δεύτερο χρόνο.

Για τον Andrea Iannone η τρίτη θέση ήταν μία ακόμη καλή στιγμή και άλλη μία ισχυρή επίδοση για την Ducati. Αν και ο συναθλητής του, Andrea Dovizioso, ξεκινά όγδοος.

Την δεύτερη σειρά (τέταρτη θέση) «ανοίγει» ο Pol Espargaro (Tech 3 Yamaha) και έχει δίπλα του τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Valentino Rossi. Ο αναβάτης της Movistar Yamaha παραδέχτηκε ότι προσπαθεί από την Παρασκευή (1/5) να βρει το σωστό ελαστικό ή set-up που «δουλεύει» στην πίστα της Jerez.

Φωτογραφίες MotoGP.com

Σχετικές ειδήσεις