ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Aragon: Ο Lorenzo νικητής (Photos)

MotoGP Grand Prix Aragon: Ο Lorenzo νικητής (Photos)

Οι Jorge Lorenzo(Movistar Yamaha) Dani Pedrosa (Repsol Honda)και Valentino Rossi (Movistar Yamaha) ήταν οι τρεις πρώτοι στο Grand Prix στην Αραγονία. O Marc Marquez (Repsol Honda) είχε πτώση.

Μπορεί ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) να ήταν ο νικητής του αγώνα, όμως ήταν η μάχη των Dani Pedrosa (Repsol Honda) / Valentino Rossi (Movistar Yamaha), που ξεσήκωσε τους θεατές. Με αυτή τη νίκη ο Lorenzo μείωσε τη διαφορά στους 14 βαθμούς ενώ ο Marquez χάνει τις ελπίδες του για τον τίτλο (αν και μαθηματικά μπορεί να ελπίζει). Για τον Marquez ήταν η πέμπτη εγκατάλειψη για το 2015.

Αντίθετα η μάχη για την ανώτερη διάκριση γίνεται πιο έντονη, με τον Lorenzo να μειώνει τη διαφορά του από τον Rossi στους 14 βαθμούς. Ο Jorge Lorenzo έχοντας τον καλύτερο ρυθμό οδήγησε την κούρσα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Αυτή ήταν η 60η νίκη της καριέρας του, η έκτη για το 2015 και το πρώτο του podium μετά τον αγώνα στο Brno της Τσεχίας.

Ο X-Cute εφάρμοσε τη γνωστή τακτική του να πιέζει από την αρχή κι έτσι κατάφερε να ξεφύγει από τον ανταγωνισμό. Ο Marquez τον ακολούθησε, αλλά παρασύρθηκε από το γρήγορο ρυθμό του αντιπάλου του και είχε ακόμα μια πτώση στην Aragon. Αιτία η πίεση και ο γρήγορος ρυθμός με «κρύα» ελαστικά .

Αν και ο αγώνας ήταν μοναχικός για τον Lorenzo, δεν ήταν το ίδιο για τη μάχη της δεύτερης θέσης. Εκεί έλαμψε ο Dani Pedrosa. Ο Ισπανός έκανε τον καλύτερό του φετινό αγώνα και πρόσφερε πλούσιο θέαμα, μαζί με τον Doctor Rossi, σε όλους τους θεατές.

Για τον Rossi ήταν πολύ σημαντική η δεύτερη θέση και οι 20 βαθμοί αλλά βρήκε μπροστά του έναν καταπληκτικό Pedrosa. Ο Ισπανός απέδειξε σε όλους ότι ανήκει στους «fantastic 4» και ότι μπορεί να δώσει μάχες σώμα με σώμα.

«Ήταν πολύ δύσκολη μάχη», σχολίασε ο Pedrosa, ο οποίος βοήθησε ουσιαστικά σήμερα τον Lorenzo, με τον τελευταίο να πηγαίνει να τον αγκαλιάζει μετά το τέλος. Για τον Pedrosa αυτός ήταν ο τρίτος τερματισμός του στο podium και o πρώτος μετά το Sachsenring.

Για πρώτη φορά μετά το Le Mans οι δυο Ducati επέστρεψαν στην πεντάδα, με τον Iannone να ξεπερνά τους πόνους και να παίρνει την τέταρτη θέση μπροστά από τον συναθλητή του στην Ducati.

Τον καλύτερο φετινό του αγώνα έκανε ο Aleix Espargaro (τερμάτισε έκτος) μπροστά από τους Crutchlow και Smith.

Σχετικές ειδήσεις