Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια είναι η Laura της Skoda;

Newsbomb

Ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες που προβάλλονται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα είναι αυτή της ψηφιακής βοηθού.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι φωνητικές εντολές στο αυτοκίνητο δεν είναι κάτι νέο, καθώς υπάρχουν εδώ και μερικά χρόνια και ακόμα και σε σχετικά μικρών κατηγοριών. Ωστόσο, τα νέα συστήματα δεν αναγνωρίζουν απλά συγκεκριμένες λέξεις υπό τα μορφή απλοϊκών εντολών αλλά με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν με τον καιρό να μαθαίνουν και να επεξεργάζονται ολόκληρες προτάσεις απαντώντας ανάλογα.

Μια τέτοια ψηφιακή βοηθός, με λειτουργία ανάλογη με αυτή της Alexa της Amazon, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην καινούργια νέα Mercedes A-Class, με τον οδηγό να την ενεργοποιεί με την προσφώνηση «Hey Mercedes». Πλέον το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται και από αρκετούς άλλους κατασκευαστές, ενώ πρόσφατα μπήκε στο συγκεκριμένο «κλαμπ» και η Skoda. Ωστόσο, αυτά τα συστήματα περνούν και σε οικονομικότερα μοντέλα, όπως για παράδειγμα στα νέα Kamiq και Scala της Skoda.

Έτσι, στα νέα της μοντέλα, τα Scala και Kamiq, της Skoda η ψηφιακή βοηθός ονομάζεται Laura και η ενεργοποίησή της γίνεται με την προσφώνηση «Okay Laura». Η Laura αναγνωρίζει και υποστηρίζει, προς το παρόν, έξι γλώσσες -αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και φυσικά τσέχικα. Επίσης μπορεί να απαντά και να ρυθμίζει γρήγορα και εύκολα διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου (ηχοσύστημα, κλιματισμός κ.α.) και είναι πάντα online χάρη στην ενσωματωμένη κάρτα εSim. Αρκεί βέβαια να της το ζητήσετε…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr