Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο David Beckham επενδύει στην μετατροπή κλασικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά

Newsbomb

Ο Βρετανός super star του ποδοσφαίρου είναι πλέον μέτοχος της εξειδικευμένης εταιρείας Lunaz. 

Του Γιάννη Σκουφή

Η Lunaz που έχει έδρα στο Silverstone είναι γνωστή για τις μετατροπές κλασικών αυτοκινήτων, όπως Rolls Royce Phantom V, Bentley Continental, Range Rover κ.λπ. σε ηλεκτρικά. Μία νέα μόδα που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Αγγλία, όπου κυκλοφορούν πολλά τέτοια αυτοκίνητα και οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να κινούνται ελεύθερα και στις περιοχές όπου υπάρχει απαγορευτικό για τους συμβατικούς κινητήρες.

Μάλιστα, με την εξαγορά του 10% της εταιρείας από τον David Beckham, η Lunaz έχει ως στόχο να επεκταθεί και στην μετατροπή επαγγελματικών και εμπορικών οχημάτων. Μην ξεχνάτε πως από το 2030 διάφορες κυβερνήσεις έχουν ήδη αποφασίσει να επιτρέπεται η πώληση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Στις μεγάλες αγορές και έως το 2030 θα αρχίσουν να απαγορεύονται οι πωλήσεις οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Έως τότε θα υπάρχουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια συμβατικά οχήματα στον πλανήτη», αναφέρει ο David Lunaz, CEO της εταιρίας. «Η ανακατασκευή, η ανακύκλωση και ο εξηλεκτρισμός τους μπορούν να αποτρέψουν τη διάλυση ενός μεγάλου αριθμού τους».

Έτσι, η Lunaz χωρίστηκε σε τρεις μικρότερες εταιρίες. Η Lunaz Design θα μετατρέπει κλασικά επιβατικά αυτοκίνητα, η Lunaz Applied Technologies θα αναλάβει τα μεγαλύτερα επαγγελματικά και η Lunaz Powertrain θα παρέχει το σύστημα πρόωσης.

Από την πλευρά του ο David Beckham δηλώνει πως με αυτή του την συμμετοχή συμβάλλει τόσο στην διάσωση αρκετών υπέροχων αυτοκινήτων όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ήταν ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που κατέκτησε πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες. Και πέρα από την μεγάλη του αγάπη για την στρογγυλή θεά, είναι πλέον γνωστός για τις διάφορες επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τις δωρεές του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τα αυτοκίνητα και τελευταία τον βλέπουμε να συμμετέχει ακόμα πιο ενεργά. Όπως πριν από μερικούς μήνες όταν είχε ανακοινωθεί η συνεργασία του με την Maserati -μπορείτε να τον δείτε στο βίντεο που στην αρχή του άρθρου να διασκεδάζει με την Levante Trofeo.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.