FUN TIME

Scrabble: Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή στο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι (vid)

Scrabble: Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή στο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι (vid)

Scrabble | Ειδήσεις: Είναι εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα πλέον σπουδαία επιτραπέζια παιχνίδια γνώσης και πλέον καλείται να αναβαθμιστεί.

Ο λόγος για το Scrabble, στο λεξιλόγιο του οποίου προστέθηκαν και επίσημα πλέον 300 νέες λέξεις, αλλά κι ένα emoji.

Tο Scrabble είναι πνευματικό τέκνο ενός Αμερικανού αρχιτέκτονα, του Άλφρεντ Μόσερ Μπατς, ο οποίος, το 1931, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που θα συνδυάζει γνώση και τύχη.

Η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού, που ονομαζόταν Λέξικο, είχε μόνο γράμματα, ενώ ο πίνακας πάνω στον οποίο τοποθετούνται οι λέξεις προστέθηκε μερικά χρόνια αργότερα.

Οι πρώτες προσπάθειες του Μπατς για υλοποίηση της ιδέας του από κάποια εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών απέτυχε. Έτσι, αποφάσισε να κατασκευάσει μερικά αντίγραφα του παιχνιδιού τα οποία άρχισε να μοιράζει και να πουλάει μόνος του σε γνωστούς και φίλους.

Τελικά ο Μπατς εγκατέλειψε την ιδέα του παιχνιδιού το οποίο ξεχάστηκε μέχρι το 1948. Τότε κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση, με μικρές μετατροπές, τις οποίες είχε επιμεληθεί ο επιχειρηματίας Τζέιμς Μπρούνοτ.

Μαζί με την απόφασή του να αναλάβει τη μαζική παραγωγή του παιχνιδιού, ο Μπρούνοτ αποφάσισε και για το καινούργιο του όνομα: Scrabble.

Δείτε το βίντεο: