GOSSIP

Ξεσπάει ο Γιάννης Καπετάνιος: «Πηγαίνει στην Επίδαυρο ο κάθε πικραμένος - Ξεφτιλίζεται ο θεσμός»

Ξεσπάει ο Γιάννης Καπετάνιος: «Πηγαίνει στην Επίδαυρο ο κάθε πικραμένος - Ξεφτιλίζεται ο θεσμός»
GLOMEX

Ο Γιάννης Καπετάνιος ξεσπάει για τις παραστάσεις που πραγματοποιούνται στην Επίδαυρο και δεν ελέγχονται

Ο Γιάννης Καπετάνιος παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Secret και τα Παραπολιτικά.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τους έντονους σχολιασμούς που έχουν γίνει για τις φετινές παραστάσεις στην Επίδαυρο, τονίζοντας ότι «ο θεσμός ξεφτιλίζεται» εάν δεν φιλτράρονται οι παραστάσεις που είναι να πραγματοποιηθούν στον αρχαίο χώρο.

«Όταν πηγαίνει στην Επίδαυρο ο κάθε πικραμένος και δεν ελέγχει κανείς τι πάει και τι παρουσιάζει, μετά ξεφτιλίζεται και ο θεσμός. Την Επίδαυρο πρέπει να τη σέβονται και εγώ πάντα ήμουν της άποψης ότι το αρχαίο δράμα πρέπει να παρουσιάζεται όπως είναι, αυθεντικό. Όπως έκανε ο Κάρολος Κουν, που παρουσίαζε τα αρχαία δράματα – κωμωδίες και τραγωδίες – αυθεντικά, πάνω στο αρχαίο κείμενο.

Αν πρωτοτύπησε και έβαλε στοιχεία από πολλά πράγματα μαζί στις παραστάσεις του, ειδικά στην κωμωδία – είχε βάλει από πανηγύρια μέχρι Καραγκιόζη και πολλά άλλα -, ήταν γιατί ήταν ο Κουν και είχε το ταλέντο και την ευφυία να τα παντρέψει και να τα κάνει να φαίνονται αυθεντικά – και ήταν αυθεντικά. Και στους «Αχαρνής» είχα παίξει, στους «Όρνιθες», που ήταν σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και σκηνικά του Τσαρούχη και εννοείται σε σκηνοθεσία Κουν, καταλαβαίνεις τι παραστασάρα ήταν.»