ΓΥΝΑΙΚΑ

Σπασμένα νύχια; Όχι πια!

Σπασμένα νύχια; Όχι πια!

Δεν μπορείτε να φτιάξετε το καλοκαιρινό σας μανικιούρ γιατί τα νύχια σας δεν αντέχουν; Διαβάστε μερικές συμβουλές για τη διατήρηση των νυχιών σας.

Καμία γυναίκα δεν έχει αντιμετωπίσει έστω και μία φορά στη ζωή της τα αδύναμα νύχια που σπάνε και ξεφλουδίζουν. Η αφυδάτωση αλλά και η κακή διατροφή είναι μερικές από τις σύνηθεις αιτίες που προκαλούν την τριβή των νυχιών και σας εμποδίζουν να έχετε το περιποιημένο χέρι που πάντα θέλετε.

Διαβάστε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα τέλεια χέρια και νύχια

1ον) Πάντα γάντια όταν κάνετε δουλειές.

Τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιείτε όταν πλένετε πιάτα ή όταν καθαρίζετε το σπίτι είναι επικίνδυνα για τα νύχια. Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε πάντα γάντια πριν κάνετε τις παραπάνω ενέργειες.

2ον) Ελαιόλαδο για ενυδάτωση

Εκτός από την καθημερινή ενυδατική σας κρέμα για τα χέρια, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε και το ελαιόλαδο. Καλό θα ήταν να το ζεστάνετε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά να βάλετε τα χέρια σας μέσα για να μαλακώσουν.

3ον) Μη βάφετε τα νύχια πολύ συχνά

Ως γνωστόν τα νύχια χρειάζονται να αναπνέουν αλλά με τη χρήση χημικών όπως τα μανό, δεν είναι δυνατό. Καλό θα είναι λοιπόν να μην τα βάφετε πολύ συχνά για να μην αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε και το ασετόν.

4ον) Προσοχή στη διατροφή

Η κατάσταση των νυχιών σας στηρίζεται στις πρωτεΐνες που λαμβάνονται από τη διατροφή σας. Πρέπει λοιπόν να λαμβάνετε συχνά τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως είναι τα αυγά, το κρέας, τα φασόλια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το συκώτι και το αβοκάντο.