ΓΥΝΑΙΚΑ

Να πώς θα νικήσετε την κυτταρίτιδα στο παρά 5!

Να πώς θα νικήσετε την κυτταρίτιδα στο παρά 5!

Η δερματολόγος δρ. Αμαλία Τσιατούρα και η διατροφολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου προτείνουν 5 αναίμακτους τρόπους για να εξαφανίσετε τελευταία στιγμή την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Έχετε γραφτεί γυμναστήριο, έχετε φτιάξει τη διατροφή σας, πίνετε άφθονο νερό αλλά τα αποτελέσματα που περιμένετε ακόμη δεν έχουν φανεί. Η κυτταρίτιδα είναι εκεί σε όλο της το μεγαλείο!

Ρωτήσαμε τη δερματολόγο δρ. Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας & Εφαρμογών Laser της κλινικής Cosmetic Derma Medicine και την Εκάβη Γεωργουσοπούλου, διατροφολόγο στην ίδια κλινική, να μας πουν τι δουλεύει στο θέμα της κυτταρίτιδας αυτή την εποχή.

1-Cavitation RF
Σύμφωνα με τη δερματολόγο δρ. Αμαλία Τσιατούρα, το Cavitation RF «είναι η κλασική θεραπεία που εφαρμόζουμε στην κυτταρίτιδα. Είναι ανώδυνη και γίνεται με μια συσκευή που ενσωματώνει ραδιοσυχνότητες και υπερήχους για σύσφιγξη και λιπόλυση αντίστοιχα».

2-Μεσοθεραπεία
Μερικές φορές το Cavitation από μόνο του δεν αρκεί, ειδικά αν η κυτταρίτιδα είναι εκτεταμένη. Έτσι, για πιο γρήγορα αποτελέσματα η γιατρός εφαρμόζει και μεσοθεραπεία με συστατικά που χαρίζουν ανανέωση του δέρματος, σύσφιξη και λιπόλυση.

3-Fractional C02
Το fractional laser προσφέρει σύσφιγξη και βελτιώνει την εικόνα της κυτταρίτιδας, ειδικά αν έχετε και χαλάρωση.

4-Το laser SmartLipo
«Η laser λιποαναρρόφηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος λιποαναρρόφησης και την εφαρμόζουμε κυρίως σε εκτεταμένο πρόβλημα κυτταρίτιδας» τονίζει η δρ. Τσιατούρα. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και μερικές μέρες αργότερα μπορείτε να πάτε στη θάλασσα.

5-Η διατροφή
Όπως τονίζει η Εκάβη Γεωργουσοπούλου, διατροφολόγος στην Cosmetic Derma Medicine, «οι δίαιτες χαμηλές σε νάτριο (επομένως αποκλείονται ανθρακούχα αναψυκτικά, αλμυρά τρόφιμα κ.ά) μειώνουν την κατακράτηση, με άμεσο αποτέλεσμα την πιο λεία όψη του δέρματος, αλλά και την καλύτερη μικροκυκλοφορία του αίματος τοπικά. Επιπλέον, η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και ψαριών μειώνουν τη δράση τοξικών μορίων που προκαλούν τοπικά φλεγμονή και κυτταρίτιδα. Το νερό, είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στην προσπάθεια ενάντια στην κυτταρίτιδα. Τέλος, σε πρόσφατη κλινική δοκιμή, το απόσταγμα αρώνιας, ενός φυτού της οικογένειας των μούρων φάνηκε σε καθημερινή λήψη να μειώνει κατά 2 χιλ. τη συσσώρευση υποδόριου λίπους».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.cosmeticdermamedicine.gr

Σχετικές ειδήσεις