ΓΥΝΑΙΚΑ

Tρία tips που θα σε βοηθήσουν να περπατάς με άνεση πάνω σε ψηλά τακούνια

Tρία tips που θα σε βοηθήσουν να περπατάς με άνεση πάνω σε ψηλά τακούνια
Γιατί κομψή είναι η γυναίκα που νιώθει όμορφα μέσα στα ρούχα και στα αξεσουάρ της

Σίγουρα πάνω σε 12ποντα δεν μπορείς να νιώθεις την ίδια άνεση που αισθάνεσαι μέσα σε ένα ζευγάρι sneakers, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν fashion tricks που θα σε κάνουν να σταθείς στο ύψος σου χωρίς να δείχνεις και να νιώθεις κουρασμένη!

Και εμείς σου παραθέτουμε ευθύς τρία τέτοια στυλιστικά μυστικά για εσένα που λατρεύεις τα ψηλοτάκουνα αλλά δεν θες να χάνεις ούτε την «βολή» ούτε την ισορροπία σου.

#1 Nα πατάς πρώτα με την φτέρνα και μετά με τη μύτη του ποδιού σου

Ο ευκολότερος τρόπος για να μην περπατάς αδέξια πάνω στα τακούνια σου είναι να τοποθετείς ολόκληρο το πόδι σου προς τα κάτω με τη μία, σαν να φοράς flats.

Αυτό σημαίνει πως στην αρχή ρίχνεις το βάρος σου στο πίσω μέρος που βρίσκεται το τακούνι και μετά ακολουθεί η μύτη του ποδιού. Αυτό θα κάνει το περπάτημά σου να μοιάζει φυσικό.

#2 Nα κάνεις μικρά βήματα

Όταν φοράς τακούνια κάνεις μικρότερο άλμα από το κανονικό, έτσι θα πρέπει να πραγματοποιείς περισσότερα –και μικρότερα- βήματα για να διανύσεις την ίδια απόσταση. Ο μεγάλος διασκελισμός δεν είναι χαριτωμένος σε αντίθεση με την γοητεία των ανάλαφρων, μικρών βημάτων.

#3 Να σκέφτεσαι πάντα πως περπατάς πάνω σε μία νοητή ευθεία γραμμή

Δεν το λέμε εμείς αλλά η επιστήμη, πως αν έχεις βάλει έναν «στόχο» την ώρα που βαδίζεις προς τα κάπου και έχεις δημιουργήσει έναν ίσιο δρόμο στο μυαλό σου πάνω στον οποίο προχωράς για να φτάσεις... το κάνεις πιο χαριτωμένα απ’ ότι όταν περπατάς αφηρημένα.

Και τέλος να θυμάσαι πως τα τακούνια είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζουν τέλεια στο πόδι σου και σε αυτό μπορεί να παίξει ρόλο ακόμα και το μισό νούμερο, πάνω ή κάτω, σε ένα καινούργιο ζευγάρι!

Σχετικές ειδήσεις