ΓΥΝΑΙΚΑ

Πέντε σπιτικές μάσκες προσώπου που πρέπει να δοκιμάσετε

Πέντε σπιτικές μάσκες προσώπου που πρέπει να δοκιμάσετε
pixabay

Μάσκες προσώπου με αγνά υλικά που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας.

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας όσο πιο συχνά γίνεται. Ανάλογα λοιπόν με το πόσο ταλαιπωρημένη είναι ή αν παρουσιάζει κάποιες ευαισθησίες, θα πρέπει να επιλέξετε και τη σωστή μάσκα.

Οι μάσκες, και δη οι σπιτικές με φυσικά υλικά, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για την τόνωση της επιδερμίδας του προσώπου σας.

Παρακάτω θα βρείτε πέντε μάσκες με υλικά που έχετε στο σπίτι σας.

Σπιτική μάσκα προσώπου με αγγούρι

Το αγγούρι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στον κόσμο της κοσμετολογίας και χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα. Επίσης, το χρησιμοποιούμε ως υλικό και σε πολλές σπιτικές μάσκες ομορφιάς όπως αυτή:

Τι θα χρειαστείτε

Το ¼ του αγγουριού
2 κ.σ. γιαούρτι

Πώς θα τη φτιάξετε

Τρίβετε το αγγούρι μέχρι να γίνει πολτός. Ανακατεύετε καλά το γιαούρτι και τον πολτό αγγουριού, μέχρι να σχηματιστεί μία απαλή πάστα. Απλώνετε την πάστα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλένετε καλά με ζεστό νερό. Η συγκεκριμένη μάσκα είναι ιδανική για την ακμή, αλλά και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Μάσκα προσώπου με γιαούρτι για ξηρή επιδερμίδα

Το ξέρατε ότι το γιαούρτι είναι εξίσου ωφέλιμο και για την επιδερμίδα;

Μεταξύ άλλων, την ενυδατώνει, την κάνει πιο φωτεινή και λαμπερή, είναι ιδανικό για απολέπιση, καταπραΰνει τα εγκαύματα από τον ήλιο, ενώ μας βοηθάει να πούμε «αντίο» στους μαύρους κύκλους.

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, η μάσκα γιαουρτιού θα σας βοηθήσει.

Τι θα χρειαστείτε

2 κ.σ πλήρες γιαούρτι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. πολτοποιημένο αβοκάντο
1 κ.σ. μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά και απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για 10-15 λεπτά. Ξεπλένετε καλά και χρησιμοποιήστε την ενυδατική σας κρέμα.

Mάσκα ομορφιάς από χυμό παντζάρι

Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας χυμό καρότου με 1 κουταλιά της σούπας χυμό παντζάρι.

Απλώστε το σε όλο το πρόσωπο με ένα κομμάτι βαμβάκι. Αφήστε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε χυμό παντζαριού στη μάσκα αργίλου, για να κάνετε το δέρμα σας λαμπερό και λείο. Θα αφαιρέσει τις κηλίδες και τα σκοτεινά σημεία, αν χρησιμοποιηθεί τακτικά για ένα μήνα.

Πώς θα τη φτιάξετε

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα.Την απλώνετε στο πρόσωπό σας και αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά. Την αφαιρείτε με ένα μαλακό υγρό απορροφητικό πανί και η διαφορά είναι εμφανής.

Μάσκα αβοκάντο με μέλι

Αυτά τα δύο φυσικά συστατικά, δηλαδή, το αβοκάντο και το μέλι, λειτουργούν ως φυσικά ενυδατικά. Αυτή η μάσκα είναι ιδανική για την ώριμη και ξηρή επιδερμίδα.

Πάρτε 1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδίστε το και βγάλτε το κουκούτσι του. Σε ένα μπολ λιώστε το με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας κρεμώδης πολτός. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να μετατραπεί σε ομοιόμορφη πάστα.

Εφαρμόστε στο δέρμα και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Ξεπλύνετε το μείγμα με χλιαρό νερό και στεγνώστε το πρόσωπό σας με μια μαλακή πετσέτα. Αυτή η συνταγή θα προσδώσει μια όμορφη λάμψη στο πρόσωπό σας.

Αβοκάντο, μπανάνα και αυγά

Πάρτε 1/2 ώριμο μαλακό αβοκάντο, 1/2 ώριμη μπανάνα και 1 κρόκο αυγού. Λιώστε και ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί για να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη πάστα.

Εφαρμόστε στο δέρμα σας και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε το με χλιαρό νερό και, στη συνέχεια, στεγνώστε το δέρμα σας με μια μαλακή πετσέτα.

Καλή ενυδάτωση!

Σχετικές ειδήσεις