ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Squid Game έγινε και επίσημα η πιο επιτυχημένη σειρά του Netflix!

Squid Game Netflix
Το Squid Game πέτυχε να εκθρονίσει το Bridgerton από την πρώτη θέση

Τη σειρά είδαν 111 εκατομμύρια συνδρομητές του Netflix παγκοσμίως, μέσα σε 25 ημέρες από την κυκλοφορία της.

Ήταν δίκαιο ( ; ) πάντως έγινε πράξη! Το Squid Game, η νέα νοτιοκορεάτικη παραγωγή του Netflix που έχει προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο έγινε και επίσημα η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία της συνδρομητικής πλατφόρμας streaming.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Netflix, μέσα σε 25 ημέρες το Squid Game κατάφερε να προσελκύσει 111 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, δηλαδή, προτού κλείσει μήνα από τον κυκλοφορία του στις 17 Σεπτεμβρίου.

Κάπως έτσι, η νοτιοκορεάτικη σειρά του Hwang Dong-hyuk (σενάριο, σκηνοθεσία) εκθρόνισε το Bridgerton το οποίο παρακολούθησαν 82 εκατομμύρια συνδρομητές τις πρώτες 28 μέρες κυκλοφορίας του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα αμφιλεγόμενα στοιχεία που δίνει το Netflix, και δεν διασταυρώνονται από άλλη πηγή, μετρούν και καταχωρούν στους δείκτες θέασης όποιον συνδρομητή παρακολουθήσει μόνο δύο λεπτά streaming ενός προγράμματος. Όπερ σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει πόσοι από αυτά τα 111 εκατομμύρια συνδρομητές της πλατφόρμας είδαν και τα εννιά επεισόδια της σειράς ή έστω ολόκληρο το πρώτο επεισόδιο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ντόρος που έχει προκαλέσει η σειρά με το βίαιο περιεχόμενο έχει κεντρίσει την περιέργεια πολλών θεατών που θέλουν να μάθουν τί είναι επιτέλους αυτό το Παιχνίδι του Καλαμαριού για το οποίο μιλούν όλοι.

Όσοι το έχουν δει μιλούν για μία καθηλωτική σειρά που προκαλεί φρίκη και συγχρόνως σοκάρει με το αιχμηρό σχόλιο που κάνει στη σύγχρονη καπιταλιστική απρόσωπη κοινωνία του ακραίου ανταγωνισμού. Και δεν πέφτουν έξω, αφού αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός του σκηνοθέτη. Ως ιδέα μπορεί να μην είναι πρωτότυπη, είναι όμως σίγουρα συναρπαστική και απαιτεί γερό στομάχι! Τα εννιά επεισόδια είναι γεμάτα ανατροπές, αγωνία, βία, θανάτους και πολύ αίμα.

Η ιστορία ακολουθεί 456 ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση. Αν και προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες έχουν ένα μόνο κοινό. Τη φτώχεια, την δυστυχία, την καταστραμμένη ζωή. Οι υποψήφιοι παίκτες λοιπόν λαμβάνουν μια περίεργη, επικίνδυνη, αλλά ιδιαίτερα δελεαστική πρόκληση. Να διεκδικήσουν το απίστευτο έπαθλο των 45,6 δισ. γουόν (38,6 εκατ. δολαρίων) παίζοντας μερικά παιδικά παραδοσιακά κορεάτικα παιχνίδια, με κόστος την ίδια τους τη ζωή...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κίλιαν Μέρφι θα είναι ο «πατέρας της ατομικής βόμβας» στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν

Τόνι Μπένετ: Στο βιβλίο Γκίνες για το άλμπουμ του με τη Lady Gaga

Κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί ο «Μπάλλος» - Τα δύο σενάρια για την τροχιά του «Μεσογειακού Κυκλώνα»