ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Κίλιαν Μέρφι θα είναι ο «πατέρας της ατομικής βόμβας» στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν

Κίλιαν Μέρφι ως Τόμι Σέλμπι Peaky Blinders
O Κίλιαν Μέρφι ως Τόμι Σέλμπι στην επιτυχημένη σειρά Peaky Blinders

Ο Κίλιαν Μέρφι, ο γνωστός Τόμι Σέλμπι των Peaky Blinders θα ενσαρκώσει τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ.

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες του περασμένου μήνα που συνέδεαν τον Ιρλανδό ηθοποιό, Κίλιαν Μέρφι με την επόμενη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν για τον πατέρα της ατομικής βόμβας, Ρόμπερτ Τζ. Οπενχάιμερ. Ο «Τόμι Σέλμπι» των Peaky Blinders θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα ταινία του σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με το Deadline, o Κίλιαν Μέρφι θα υποδυθεί τον Οπενχάιμερ, τον διάσημο θεωρητικό φυσικό που έπαιξε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία της ατομικής βόμβας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η ταινία θα βασιστεί στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» που γράφτηκε από τον Κάι Μπερντ και τον αείμνηστο Μάρτιν Τζ. Σέργουιντ.

Παραγωγοί της ταινίας θα είναι οι Έμμα Τόμας και Τσαρλς Ρόβεν, διευθυντής φωτογραφίας ο Χόιτε φον Χόιτεμα, υπεύθυνη μοντάζ η Τζένιφερ Λέιμ και συνθέτης ο Λούντβιχ Γκόρανσον.

Η ταινία θα είναι το πρώτο πρότζεκτ του Κρίστοφερ Νόλαν μετά το «διαζύγιό» του με τη Warner Bros., καθώς πρόσφατα μετακινήθηκε στη Universal Pictures.

Αυτή θα είναι η πέμπτη συνεργασία του Βρετανού σκηνοθέτη με τον Κίλιαν Μέρφι. Οι προηγούμενες τέσσερις ταινίες ήταν τα δύο φιλμ Μπάτμαν «Ο Σκοτεινός Ιππότης», στο «Inception» και στο «Δουνκέρκη» ιστορία που επίσης εκτυλίσσεται την περίοδο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, που χάρισε στον Νόλαν υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τόνι Μπένετ: Στο βιβλίο Γκίνες για το άλμπουμ του με τη Lady Gaga

Κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί ο «Μπάλλος» - Τα δύο σενάρια για την τροχιά του «Μεσογειακού Κυκλώνα»

Έφη Κακαράντζουλα: Τι θα πει στην απολογία της - Η συγγνώμη και το «προσωπικό θέμα»