ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ντέιβιντ Γκίλμουρ: «Ρώσοι στρατιώτες σταματήστε να σκοτώνετε τα αδέρφια σας»

Ντέιβιντ Γκίλμουρ
«Ο Πούτιν πρέπει να φύγει», έγραψε ο πρώην κιθαρίστας και τραγουδιστής των Pink Floyd
AP

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ντέιβιντ Γκίλμουρ των Pink Floyd στα social media για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ, πρώην κιθαρίστας και τραγουδιστής των Pink Floyd, έστειλε μήνυμα στους Ρώσους στρατιώτες προτρέποντας τους να σταματήσουν την εισβολή στην Ουκρανία, την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται για έβδομη συνεχόμενη μέρα.

«Ρώσοι στρατιώτες σταματήστε να σκοτώνετε τα αδέρφια σας. Δεν θα υπάρξουν νικητές σε αυτό τον πόλεμο», έγραψε ο Γκίλμουρ στα social media, χθες 1η Μαρτίου.

«Η νύφη μου είναι Ουκρανή και οι εγγονές μου θέλουν να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την όμορφη χώρα τους. Σταματήστε το πριν καταστραφούν όλα. Ο Πούτιν πρέπει να φύγει».

Στην ανάρτησή του ο Γκίλμουρ συμπεριέλαβε επίσης το «In Any Tongue», ένα τραγούδι από το σόλο άλμπουμ του «Rattle That Lock» που κυκλοφόρησε το 2015. Τους στίχους του κομματιού έγραψε η σύζυγος του Γκίλμουρ και μυθιστοριογράφος, Πόλι Σάμπσον και φέρει ένα ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα περιγράφοντας τους θανάτους νεαρών στρατιωτών στον πόλεμο.

Ο Γκίλμουρ είναι ένας από τους καλλιτέχνες που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον λαό της Ουκρανίας. Επίσης θυμίζουμε ότι καλλιτέχνες όπως οι: Green Day, Iggy Pop, Nick Cave και άλλοι, ακύρωσαν προγραμματισμένες συναυλίες τους στη Ρωσία.


Διαβάστε επίσης:

The Batman: Ο σκηνοθέτης Ματ Ριβς έχασε την παγκόσμια πρεμιέρα λόγω κορονοϊού