ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Netflix: Η νέα έξτρα χρέωση που βάζει φρένο στο μοίρασμα των κωδικών!

Netflix
Η κίνηση αυτή του Netflix αναμένεται να δυσαρεστήσει πολλούς συνδρομητές του...
AP

Δείτε από που ξεκινάει η έξτρα χρέωση που βάζει το Netflix στους συνδρομητές του. 

Το Netflix προσπαθεί να βάλει φρένο σε όσους συνδρομητές μοιράζονται τον κωδικό τους με χρήστη εκτός της διεύθυνσης κατοικίας που έχουν δηλώσει κατά την εγγραφή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η δημοφιλής συνδρομητική πλατφόρμα streaming έκανε γνωστό ότι σχεδιάζει την επιβολή επιπλέον χρέωσης στους συνδρομητές που κάνουν κοινή χρήση του κωδικού τους, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την απώλεια των εσόδων της.

Είναι κοινό μυστικό ότι μέχρι σήμερα το Netflix έκανε τα «στραβά μάτια» στην παράβλεψη του εν λόγω κανόνα ο οποίος αναφέρεται ξεκάθαρα στους όρους παροχής υπηρεσιών της πλατφόρμας.

Η δοκιμαστική αυτή λειτουργία θα ξεκινήσει από το Περού, τη Χιλή και την Κόστα Ρίκα. Η υπηρεσία θα επιτρέψει στα μέλη που μοιράζονται τους λογαριασμούς τους με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους να το κάνουν «εύκολα και με ασφάλεια, πληρώνοντας λίγο περισσότερο», σύμφωνα με την Chengyi Long, διευθύντρια καινοτομίας προϊόντων στο Netflix.

Αξίζει να σημειωθεί το ποσό της έξτρα χρέωσης θα φτάνει περίπου στα τρία δολάρια.

Με τη λειτουργία «προσθήκη επιπλέον μέλους», τα μέλη του Netflix με προγράμματα Standard και Premium θα μπορούν να προσθέτουν θυγατρικούς λογαριασμούς για έως και δύο άτομα με τα οποία δεν ζουν, το καθένα με το δικό του προφίλ, εξατομικευμένες προτάσεις, σύνδεση και κωδικό πρόσβασης.

Οι νέες επιλογές θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες στις τρεις χώρες (και μπορεί να επεκταθούν ή όχι πέρα από αυτές τις αγορές).

«Θα εργαστούμε για να κατανοήσουμε τη χρησιμότητα αυτών των δύο λειτουργιών για τα μέλη σε αυτές τις τρεις χώρες προτού κάνουμε αλλαγές οπουδήποτε αλλού στον κόσμο», αναφέρει η Λονγκ στην ανάρτησή της.

Σημειώνεται ότι το Netflix έκλεισε το 2021 με 221,8 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Από αυτά, τα 75,2 εκατομμύρια (34% του συνόλου) ήταν στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Με πληροφορίες από το Variety

Διαβάστε επίσης:

«Έτερος Εγώ – Νέμεσις»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του 3ου κύκλου της σειράς

Δράση, συγκίνηση και αστέρια - Αυτές είναι οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας


Παναγία των Παρισίων: Ανακαλύφθηκε αρχαία σαρκοφάγος του 14ου αιώνα