ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναντήσαμε τους 12 θεούς του Ολύμπου στον Ελληνικό Κόσμο

12 θεοί του Ολύμπου
Οι «12 θεοί του Ολύμπου» μετακόμισαν στην Αθήνα
Σωτήρης Σκουλούδης

«Θεοί του Ολύμπου», ένα εντυπωσιακό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Ο Όλυμπος «μετακόμισε» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και έχει ανοίξει τις πόρτες του σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να θαυμάσουν και να γνωρίσουν από κοντά το μεγαλείο των 12 θεών και της ελληνικής μυθολογίας.

Σε έναν τεράστιο διαμορφωμένο χώρο 1.800 τ.μ., η τεχνολογία συναντά τον μύθο: επιβλητικά εκθέματα, wall mapping, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, διαδραστικά acts «ντύνουν» τις ζωές και τα βιώματα των 12 Θεών του Ολύμπου και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους.

Πώς διοικούσε ο παντοδύναμος Δίας Θεούς και ανθρώπους; Γιατί η Θεά Δήμητρα αναγκαζόταν να αποχαιρετήσει την κόρη της μία φορά τον χρόνο; Πώς αντιμετώπιζαν οι άλλοι Θεοί τον πολεμοχαρή Άρη; Τι παράξενο είχε συμβεί στη γέννηση της Θεάς Αθηνάς;

Η επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον καταξιωμένο ιστορικό Θάνο Βερέμη και σαν στόχο έχει να κατανοήσουμε τον βαθύτερο συμβολισμό που κρύβουν αυτοί οι μύθοι, αλλά και την αρχαία ελληνική γνώση και σοφία.

Στους 12 θεούς του Ολύμπου, δανείζουν τη φωνή τους γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί: Δίας (Αιμίλιος Χειλάκης), Ήρα (Μαρία Σολωμού), Δήμητρα (Δάφνη Λαμπρόγιαννη), Αθηνά (Κατερίνα Λέχου), Αφροδίτη (Μαρία Ναυπλιώτου), Απόλλων (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), Άρτεμις (Νάντια Μπουλέ), Ερμής (Θανάσης Βισκαδουράκης), Άρης (Νίκος Βουρλιώτης), Ποσειδώνας (Γιάννης Στάνκογλου), Εστία (Αθηνά Μαξίμου) και Ήφαιστος (Δημήτρης Πιατάς).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να δημιουργηθεί το εντυπωσιακό αυτό πάρκο χρειάστηκαν 30 ημέρες. Στην έκθεση υπάρχουν οκτώ projectors που παρουσιάζουν τα ολογράμματα των θεών, ενώ στην αίθουσα του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας, υπάρχει πισίνα.

Επίσης, οσοι επισκέπτες το επιθυμούν, μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητες και τις γνώσεις τους ώστες να αποδράσουν από τον Κάτω Κόσμο, στην αίθουσα escape room.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.godsofolympus.gr

Ελληνικός Κόσμος, Κέντρο Πολιτισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής

Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά ανοιχτά:
Δευτέρα έως Πέμπτη από 09.00-13.00
Παρασκευή 09.00-13.00 και 17.00-20.00
Σάββατο 11.00-20.00 και Κυριακή 11.00-19.00
Τελευταία είσοδος 50′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου

Προπώληση Εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/happenings/oi-theoi-tou-olympou/Διαβάστε επίσης

Οι 12 θεοί του Ολύμπου «μετακόμισαν» στην Αθήνα: 10 +1 «κλικ» από τα εγκαίνια της έκθεσης

Οι 12 θεοί του Ολύμπου «μετακομίζουν» στην Αθήνα