Θανάσης Αλευράς VOX
Ο Θανάσης Αλευράς κάθε Δευτέρα εμφανίζεται στο VOX με την παράσταση «40+Βγαίνω»
Πηγή: NDP Photo Agency
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τα γήινα χρόνια είναι λίγα για το αστείρευτο ταλέντο του Θανάση Αλευρά

Ο Θανάσης Αλευράς κάθεται στον καναπέ μας και ξεδιπλώνει τη ζωή και την πορεία του από το Α έως το Ω.

Με τον πολυτάλαντο Θανάση Αλευρά συναντηθήκαμε σε ένα από τα πιο όμορφα roof garden της Αθήνας και με θέα την Ακρόπολη γελάσαμε, μοιραστήκαμε σκέψεις και συναισθήματα, «ταξιδέψαμε» και μάθαμε γνωστές και άγνωστες ιστορίες από τη ζωή και την πορεία του.

Με αφορμή την πρώτη του προσωπική -και αυτοβιογραφική- μουσικοθεατρική παράσταση που μας παρουσιάζει κάθε Δευτέρα στο VOX, ο Θανάσης έκατσε στον καναπέ μας και έκανε τον απολογισμό του, δηλώνοντας «πλήρης και πολύ γεμάτος».

Μας ξενάγησε στα όμορφα Γιάννενα, όπου γεννήθηκε και έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια, «βουτήξαμε» μαζί του στον παγωμένο Βοϊδομάτη όπου συνηθίζει να κάνει το τελευταίο μπάνιο της καλοκαιρινής σεζόν, «βρεθήκαμε» στα γραφικά Ζαγοροχώρια όπου πέρναγε τα παιδικά καλοκαίρια του, χρόνια γεμάτα ανεμελιά και παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως και «σταθήκαμε» πλάι στον 12χρονο εαυτό του ο οποίος ήταν παρών στο γάμο των γονιών του στα Ιωάννινα.

Μάλιστα, αν και «βουνίσιος», ο Θανάσης δηλώνει και «νησιώτης», αφού έχει φάει πολύ ψάρι στη ζωή του λόγω του ψαράδικου που διατηρούσε ο πατέρας του στα Γιάννενα και στο οποίο έχει δουλέψει και ο ίδιος.

Στη συνέχεια, «τρέξαμε» μαζί του στη γειτονιά του τον Άλιμο και μάθαμε πώς ξεκίνησε να τρέχει στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και ποιος ήταν ο ρόλος του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004!

Κατά τη διάρκεια της όμορφης κουβέντας που είχαμε, ο Θανάσης μάς αποκάλυψε πώς ανακάλυψε το ταλέντο του στις μιμήσεις και τον ρόλο που έπαιξε σε αυτό, το Your Face Sounds Familiar του ΑΝΤ1. «Πήγα με πολύ φόβο, αλλά βγήκα με πολλά δώρα από αυτό, με εξέλιξε σαν ηθοποιό. Βγήκα πολύ κερδισμένος με τις μιμήσεις», παραδέχεται.

Όσον αφορά τα επιτυχημένα «Νούμερα» της ΕΡΤ με τον Φοίβο Δεληβοριά, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης ανέφερε «είναι η τηλεοπτική εκδοχή της Ταράτσας του Φοίβου. Είμαστε μια παρέα που περιμένουμε πότε θα έρθει κάποιος να μας μαζέψει! Απρόσμενες συναντήσεις, ωραία ντουέτα».

Ακόμα, ο Θανάσης Αλευράς μάς μίλησε και για την ψωρίαση, το αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει: «Μίλησα για την ψωρίαση γιατί δεν είναι κάτι για να ντρέπεται κανείς. Εχω καταφέρει να την "κοιμίσω" χωρίς αγωγή. Όλα αυτά είναι "κουβέντες" του σώματός μας όταν κάτι δεν κάνουμε καλά. Μίλησα για αυτό για να μην είναι ταμπού. Αισθάνομαι ότι έφτασα σε ένα σημείο να την ευχαριστώ γιατί με δίδαξε πάρα πολλά. Από την ώρα που γίναμε φίλοι άρχισε να υποχωρεί και εμφανίζεται πάλι όταν εγώ κάτι ξεχνάω. Όλα συνδέονται με το συναίσθημά μας που είναι η ποιότητα των σκέψεών μας».

* Eυχαριστούμε για τη φιλοξενία το MiraMe Athens Boutique Hotel, Ερμού 118, Αθήνα. Τηλ.: 21 5215 1930


Το ταξίδι στη ζωή και την πορεία του Θανάση Αλευρά έγινε με «όχημα» τις εξής λέξεις (αλφαβητικά):


Απολογισμός / Άλιμος
Βραβείο Δημήτρης Χορν
Γάμος των γονιών του
Δεκαετία του '80
Ένστικτο
Ζαγοροχώρια
Ήρωες
Θέατρο
Iωάννινα
Καραντίνα
Λάθη
Μιμήσεις
Νούμερα
Ξεκαθαρίσματα
Ολυμπιακοί Αγώνες 2004
Πτώση
Ρουγγέρη Κάρμεν
Σαράντα και Βγαίνω («40+Βγαίνω»)
Τρέξιμο
Υour Face Sounds Familiar
Φοίβος Δεληβοριάς
Xορός
Ψαράδικο / Ψωρίαση
Ωριμότητα



Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης

Κωστής Μαραβέγιας: Η ρόδα με σπούδασε, με έντυσε, μου έδωσε να φάω

Ο Παντελής Θαλασσινός πρώτα θα καπνίσει τη γόπα και μετά θα αποσυρθεί

Ο «Παγιδευμένος» Σόλων Τσούνης μας ξεναγεί στο «καταφύγιο» του

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ