ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρωσία: Η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στο διάστημα έχει τρέιλερ

the challenge
H ταινία The Challenge θα κάνει πρεμιέρα στη Ρωσία στις 23 Απριλίου του 2023
Αρχείο Newsbomb.gr

Οι Ρώσοι πρόλαβαν το Χόλιγουντ και ιδιαίτερα τον Τόμ Κρουζ! Είναι οι πρώτοι που γύρισαν ταινία στο διάστημα, με τίτλο «The Challenge». 

Η ρωσική εταιρεία διανομής και παραγωγής ταινιών Central Partnership έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ του «The Challenge», της πρώτης ταινίας που γυρίστηκε στο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ταινία στο διάστημα ήταν ένα όνειρο του Χόλιγουντ, και συγκεκριμένα του Τομ Κρουζ, αλλά οι Ρώσοι το έκαναν πραγματικότητα πρώτοι. Η ομάδα παραγωγής πέρασε από εντατική προετοιμασία στο Yuri Gagarin Center όπου εκπαιδεύονται οι Ρώσοι κοσμοναύτες ώστε να είναι έτοιμη για αυτό το μοναδικής εμπειρίας ταξίδι.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Klim Shipenko. Η ιστορία ακολουθεί μια γυναίκα χειρουργό που πρέπει να κάνει μια εγχείρηση καρδιάς σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας σε έναν κοσμοναύτη που είναι πολύ άρρωστος για να επιστρέψει στη Γη. Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστριά του Γιούλια Πέρεσιλντ (Yulia Peresild) έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τον Οκτώβριο του 2021 και ξεκίνησαν μαζί μια 12ήμερη αποστολή.

Στην ταινία υπάρχουν μόνο περίπου 30-40 λεπτά πραγματικών διαστημικών πλάνων, ενώ τα υπόλοιπα γυρίστηκαν στη Γη, σε στούντιο και σε πραγματικές τοποθεσίες, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα firstshowing.

Η ταινία, στη οποία πρωταγωνιστούν επίσης οι Βλαντίμιρ Μασκόφ (Vladimir Mashkov), Αλιόνα Μορντοβίνα (Alyona Mordovina), Tatyana Dogileva και Σεργκέι Μπουρούνοφ (Sergey Burunov), θα κάνει πρεμιέρα στη Ρωσία στις 23 Απριλίου του 2023.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ


Διαβάστε επίσης

Από τη Ρωσία με αγάπη και όχι από τον Τομ Κρουζ η πρώτη ταινία στο διάστημα

Πρώτη ματιά στην πέμπτη ταινία του «Ιντιάνα Τζόουνς»

Emily in Paris: Ξεκαρδιστικό βίντεο με τις γκάφες από τα γυρίσματα

Ό,τι νέο έρχεται στο Netflix την πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς

Ο Τομ Κρουζ γράφει ιστορία: Θα κάνει περίπατο στο διάστημα για τη νέα του ταινία