ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βενετσάνου για Μαυρουδή: «Συνεργάτης, φίλος, αδελφός - θα μου λείψει»

Βενετσάνου - Μαυρουδής
Η Νένα Βενετσάνου μιλά στο Newsbomb.gr για τον συνεργάτη και φίλο της, Νότη Μαυρουδή
Newsbomb.gr

Η ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου, γνώρισε τον Νότη Μαυρουδή πριν από 45 χρόνια και έκτοτε συνεργάστηκε μαζί του επανειλημμένα στη δισκογραφία και σε συναυλίες.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στο κοινό προκάλεσε η είδηση για τον αδόκητο χαμό του Νότη Μαυρουδή ο οποίος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι του στην Κουκουράβα Πηλίου. Ο 77χρονος μουσικοσυνθέτης έπεσε από ύψος τριών μέτρων και χτύπησε πάνω σε πέτρα με το κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί επί τόπου θανάσιμα.

Σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του Νότη Μαυρουδή προήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η συνθέτις και ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου η οποία είχει επανειλημμένα συνεργαστεί στη δισκογραφία (Έρως Ανίκατε Μάχαν το 1985, Άγρυπνο Φεγγάρι το 2019) και σε συναυλίες με τον Νότη Μαυρουδή, μιλάει στο Newsbomb.gr για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και κιθαριστή, θυμάται τη γνωριμία τους πριν από 45 χρόνια, περιγράφει τη συνεργασία τους και λέει το δικό της «αντίο» στον φίλο και «αδελφό» της…

«Θα μείνει στην ψυχή μου»

«Ο Νότης Μαυρουδής είχε μια φυσική ευγένεια, εργατικός, αεικίνητος πνευματικά και καλλιτεχνικά και η δεξιοτεχνία του δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός, ούτε ήταν μισαλλόδοξος, ούτε του άρεσε η αυτοπροβολή. Κένταγε με τα δάχτυλά του κάθε τραγούδι, είτε ήταν δικό του είτε όχι. Θα μείνει στην ψυχή μου όπως και σε όσους τον γνώριζαν, τον θαύμαζαν και τον τραγούδησαν και θα ζει μέσα από το έργο του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του», αναφέρει η Νένα Βενετσάνου.

«'Ηταν πρότυπο για κάθε κιθαρίστα»

Για τον δεξιοτέχνη και επιδραστικό κιθαριστή Νότη Μαυρουδή, η Νένα Βενετσάνου, σημειώνει: «Ήταν μοναδικός ο τρόπος που έπαιζε, ένα πρότυπο για κάθε κιθαρίστα. Αγαπούσε βαθιά το τραγούδι και τη λαϊκή μουσική. Δεν ξέχασε πως η κιθάρα πριν γίνει ένα σολιστικό όργανο απαιτήσεων, ήταν λαϊκό όργανο συνοδείας και ο Νότης αναβάθμισε τη συνοδεία ώστε και το πιο ταπεινό τραγουδάκι να παίρνει αξία, το άκουσμα να είναι πλήρες και αρμονικά και ρυθμικά και μελωδικά. Σε μάγευε».

«Συνεργάτης, φίλος, αδελφός. Θα μου λείψει»

Η Νένα Βενετσάνου θυμάται τη γνωριμία τους πριν από 45 χρόνια και αποχαιρετά τον συνεργάτη, φίλο και «αδελφό» τα τελευταία χρόνια, Νότη Μαυρουδή. «Γνωριστήκαμε στην ηχογράφηση του πρώτου μου δίσκου, πριν από 45 χρόνια και όταν έμαθα τον θάνατό του χθες πέρασε από το μυαλό μου σαν σε ταινία όλη η επαγγελματική ζωή μου και όλα αυτά που περάσαμε παρέα. Με τον καιρό από συνεργάτης έγινε φίλος και τα τελευταία χρόνια αδελφός, τον εμπιστευόμουν και με ενδιέφερε η γνώμη του. Θα μου λείψει...».

H Νένα Βενετσάνου με τον Νότη Μαυρουδή
H Νένα Βενετσάνου με τον Νότη ΜαυρουδήEurokinissi

Νότης Μαυρουδής: Το Σάββατο η πολιτική κηδεία του

Η πολιτική κηδεία του Νότη Μαυρουδή θα γίνει το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με ανάρτηση του γιου του Χάρη στα κοινωνικά δίκτυα η πολιτική κηδεία θα γίνει στο κοιμητήριο Χαλανδρίου στις 10:30 το πρωί και θα ακολουθήσει αποτέφρωση στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας στις 13:00.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να αγοραστούν μουσικά όργανα για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου.

Διαβάστε επίσης

Νότης Μαυρουδής: Η ιατροδικαστική, το χτύπημα στο κεφάλι και η κηδεία

Οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν συντετριμμένοι τον σπουδαίο Νότη Μαυρουδή

Υπουργείο Πολιτισμού για Μαυρουδή: «Αφήνει κενό δυσαναπλήρωτο»

Νότης Μαυρουδής: Όσα έλεγε για το τελευταίο του άλμπουμ