ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κραυγή αγωνίας για το Αρχαιολογικό μουσείο

Κραυγή αγωνίας για το Αρχαιολογικό μουσείο
Επιστολή διαμαρτυρίας με σκοπό την αφύπνιση της ηγεσίας του Υπ. Πολιτισμού αναφορικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Επιστολή διαμαρτυρίας με σκοπό την αφύπνιση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συνέταξαν 27 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και αρχαιολόγοι.

Το σχετικό κείμενο με τίτλο «Η αλήθεια για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο», αναφέρεται στην τοποθεσία - στην οδό Τοσίτσα - που έχει μεταβληθεί σε κέντρο ναρκομανών, ενώ γίνεται λόγος και για την ανεπαρκή χρηματοδότησή του μουσείου από τον προϋπολογισμό του ΥΠΠΟΤ.


Τετρακόσια δέκα γλυπτά αριθμεί ο επιστημονικός κατάλογος του μουσείου - ο οποίος πρόκειται να δημοσιευτεί σύντομα -τα οποία χρονολογούνται και ερμηνεύονται από καταξιωμένους επιστήμονες.

Παράλληλα, στο στάδιο της προετοιμασίας βρίσκονται δύο άλλοι τόμοι για τα αναθηματικά ανάγλυφα και ένας για τα ρωμαϊκά αυτοκρατορικά πορτρέτα.

Τέλος, προχωρούν οι δημοσιεύσεις αγγείων, αιγυπτιακών αρχαιοτήτων και κοσμημάτων ενώ τονίζεται η έκδοση του ενημερωτικού περιοδικού «Μουσείον».